După prima experiența cu A fost odată…un ou a Lolitei, ne-am gândit să încercăm încă un spectacol senzorial, verbal, de data asta pentru 2-5 ani.
Am fost la Fenomene, fenomene hai să ne jucăm cu ele, susținut în cadrul centrului Creanga 21, de Tăpușele. Pe lângă faptul că ardeam de curiozitate să ajungem acolo, citisem multe review-uri bune, eram curioși cum va reacțioa Loli.

Tăpusele
sursa foto: facebook Tăpușele

Ne-am pregătit de acasă: Loli, mergem cu mașina vrum-vrum, în scaunul cu mor-mor ( perna ursuleț a fost salvarea noastră deoarece Loli nu s-a lăsat convinsă să stea inițial în scoică, drept urmare am cumpărat scaun de mașină după multe probe, cu ea în magazin, apoi în mașină), mergem la copii, la spectacol cu aplauze-aplauze. Și tot așa. I-am amintit de cealaltă ieșire la spectacol, cum a suflat, s-a jucat cu ouăle din hârtie, la final.

WP_20160415_15_33_56_Pro
Prima probă cu scaunul de mașină, se vede cât i-a plăcut..

Am ajuns acolo un pic mai devreme, ne-am familiarizat cu jucăriile din curte, a stat cu ceilalți copii. A început spectacolul. Fiind un public numeros, scăunele multe, gălăgie, atenția ei era un pic distrasă de la început, de la actor. Loli a rezistat puțin acum. Nu din lipsă de interactivitate, ci din cauza freamătului, agitației din locul respectiv.
Spectacolul, în sine, este bine gândit, frumos structurat în vederea introducerii de noțiuni abstracte, colorat, cu rimă, cu interacțiune actor-public. Durează cam 40-45 de minute. Nouă ne-a plăcut de tipa de la Tăpușele, energia ei și felul în care a cuplat momentele de spectacol cu momentele în care a cerut publicului să intervină. Pentru Loli, 2 ani și o lună a fost încărcat. La ea va merge cam în apropiere de 3 ani și după. Spațiul de spectacol și lumina sunt ok, însă modul de joc al fetelor de la Hopa-Trop a fost mult mai vizibil, accesibil pentru Loli. Nu aveam scena și semicerc pentru public, spațiul de joc era în mijlocul rândurilor de scaune, ca un drum.
Acest tip de eveniment a fost o experiență de învățare, ne-am dat seama de nivelul de toleranță și înțelegere al unui spectacol, la care Loli poate participa acum. Suntem entuziaști de fiecare dată când recunoaște lucruri, stări și la fel de entuziaști ca atunci când spune, clar, gata! Nu e de ea, plecăm sau ne retragem mai devreme, ne oprim din acel joc, reluăm altul. Fiecare etapă de dezvoltare este atinsă diferit, de fiecare copil, și respectând nevoile copilului îl ajutăm să învețe mai ușor. Loli va putea urmări un astfel de spectacol după vreo câteva luni bune. Până atunci rămânem pe spectacole nonverbale, cu multă muzică și mișcare.
Vom reveni la Creanga 21, am trecut în revistă sălile de acolo, tipul atelierelor pentru copii. Intrați aici și vedeți ce au în program pentru vara asta.