Abia am așteptat vara. Cred că toți primim cu bucurie zilele cu soare, după timpul petrecut în izolare și timpul de martie de la începutul lunii iunie sau ploile de vară de la finalul fiecărei zile din ultimele săptămâni. Noi apreciem fiecare rază de soare și ieșire în natură și suntem optimiști că vom traversa cu bine pandemia. Important pentru noi (și voi) este să respectăm regulile recomandate.

Buun, noi ne-am pregătit garderoba de vară. De fapt, fata mea o are pregătită: garderobă de vară pe stil minimalist, foarte șic.

Lecții

Din multele lecții ale pandemiei, două avem nevoie să ni le reamintim indiferent de vremuri, după ce am golit dulapuri și făcut ordine în lucruri și economii:

1. Un trai minimalist, cu decența aferentă ar trebui să ne mulțumească.

2. Planeta ne va împuțina dacă nu jucăm corect și nu îi apreciem resursele. Am văzut cum natura și-a croit locul înapoi luat de oameni pe timp de pandemie? Am văzut. Ce altă dovadă mai vrem? Suntem nesemnificativi în lanțul naturii, debarasabili  – aș putea spune.

Ajung undeva cu ideile de mai sus: avem nevoie să sădim în noi mai multă responsabilitate față de natură, față de ceea ce consumăm.

Consum responsabil

Un consum responsabil de hrană, de îmbrăcăminte, de resurse naturale, pare greu de implementat și exersat când reducerile vin peste noi sezon după sezon. În plus avem moștenită și teamă de a nu avea îndeajuns.  Se poate, vă asigur! Avem deja modele peste tot, oameni care au pus la bază concepte care sprijină exersarea unui consum responsabil.

Legat de consum responsabil, să vă spun ce am descoperit pentru Loli, pentru că vrem să renunțăm la dulapul doldora de haine: un magazin online de haine cu un concept frumos de buy-back cu  până la 50% – IYA – Embrace Kindness.

La IYA am descoperit haine care se pot purta pe ambele fețe, modele reversibile, ce pot fi ținute diferite, și pe care, atunci când copiii cresc, le poți da înapoi în sistem de buy-back. Ajuți astfel la reciclarea, reutilizarea materialelor, refolosirea lor prin donații.

Echipa de la IYA îți oferă, astfel, posibilitatea de a răscumpăra fiecare produs pe care l-ai achiziționat, la un preț între 10% și 50% din valoarea originală, considerând că o haină merită mai mult decât doar câteva simple purtări. Sigur, drumul unui produs utilizat poate însemna atât revânzarea sa, în cazul în se află într-o stare impecabilă, reciclarea și transformarea ulterioară într-un nou obiect vestimentar menit să bucure măcar o altă persoană sau donarea sa către un suflet aflat în nevoie, însă rezultatul e mereu același: grija față de ceilalți și respectul față de mediu.

Așadar, fata mea are experiență cu hainele reversibile. Are de la nana ei o rochiță reversibilă și tare greu a fost să aleagă, dis-de-dimineață, care parte a modelului să poarte, când ceasul arăta că vom întârzia acolo unde avem nevoie să ajungem. Marea mea dilemă este cât durează decizia, deoarece plecatul de acasă pe fugă mă cam obosește. Ideea este că îi plac hainele reversibile și și-a ales ceva de genul. Vedeți mai jos.

Garderobă de vară IYA – pe stil minimalist, foarte șic.

Pe timp de izolare am făcut curățenia de haine din dulapul fetei și am pus la punct garderoba de vară, în stil minimalist, dar șic, la care am adăugat :
– o rochie reversibilă, minunată, ușoară ca un fulg,
– o rochie la fel de ușor de purtat, cu umbrele colorate.
Am completat totul cu o bluză pentru vremea răcoroasă de seară, plus un accesoriu colorat – un sac numai bun de pus lucruri de care avem nevoie când plecăm la terapie sau pe coclauri, prin parc, la iarba verde, pentru diverse explorări sau doar de relaxare.
Rochița reversibilă Essie, iată link aici, este preferata Lolitei. Pentru că Loli e mică de înălțime, am comandat măsura 3-4 ani și nu ne facem griji că nu îi va veni la anul. Sistemul de bretele include încă un rând de nasturi și probabil că și vara viitoare o va purta cu aceeași plăcere. La rochii, Loli, de obicei, ca să fie liberă în mișcări poartă un colant subțire. Loli iubește rochiile și iubește și cățăratul, deci win- win, rochița este subțire și comodă și nu se încinge, cu colanți cu tot.
Iată cât de versatilă este – merge în vizită la castel, pe modelul fancy, dar și lejer, de mers la plajă, la mare.
la mare, modelul potrivit pentru mers la plajă
Cu colanți – pentru jocuri sportive cu mingea
Rochia Porthcurno – link aici – îmi place mult, dar nu o port eu, așa că merg pe mâna Lolitei când spune că e foarte drăguță. Modelul are prindere foarte bună pentru copiii subțiri, sportivi ca fiică-mea: 4 rânduri de nasturi care pot ajusta lărgimea, în funcție de cât de pufos e copilul. Pentru Loli, rochiile cu bretele sunt un chin, deoarece îi cad de pe umeri, dar în acest caz croiala este potrivită și pentru umeri mici și mari, este lejeră și foarte plăcută la purtat.
Da, da… e casa mea. Sunt domnița desculță de la castel! Bine, doar pentru poză. 🙂

Tataia Dann a compus și o poezie pentru instagramul norei (belle-fille, cum îmi spune el). Simpatic, nu?

Culesul cireșelor merge când ai umbrele colorate pe rochie. Presimți că nu te vei murdări.
Prinzi și viteză când ai ținută.
Bluzița Giraffe cu girafa colorată – link aici – a fost alegerea perfectă a Lolitei pentru garderoba de vară. O bluză potrivită pentru ieșirile târzii afară, când vremea e răcoroasă, când nu se poate abține să NU se joace afară pe ploaie, acasă la bunici. De exemplu, când a făcut supă de noroi, la streașina casei.
Îmi aduce să ”gust” supa de noroi.
Stau în ploaie pentru că așa vreau EU! – spuneam ea plină de chef.
Loli: Gătesc natural – cu apă de ploaie și sunt gătită natural cu bumbac organic!

Cam așa stăm noi la capitolul haine de vară. Tocmai am mai umplut o sacoșă de haine de dat în dar. Vrem garderobă în stil minimalist, cu haine de calitate și vrem mult spațiu prin casă. Să nu ne sufoce hainele și lucrurile inutile. Voi?

Ahhh, era să uit sacul colorat – link aici – care este dintr-un material foarte bun și mega încăpător. Numai bun de plimbat prin excursii, cărat mingea până în parc sau pe coclauri, dar și prin oraș când avem drum pe la prietenele Lolitei – cu mici mărunțișuri necesare drumului.

Sosit-am! e deschis la castel? Greu fu drumul, grea e traista! :)))

Spor la debarasat! Spor la cumpărături alese pe IYA! Să ne spuneți și nouă ce v-ați luat!

Pe curând! Nu uitați că vă așteptăm cu noutăți, informații utile, jocuri și evenimente dedicate picilor de 4-7 ani pe pagina de Facebook a blogului https://www.facebook.com/unsoideblog. Dacă vă este mai ușor pe mail, vă invităm să te înscrii la newsletter.

Dacă vrei să vezi ce ne place să citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii, pentru activități cu copiii, găsiți inspirație aici – Activități cu copii.

Cartea mea (da, am scris una!) are book-trailerul –  AICI. Dacă o veți citi, să îmi dați de veste. Se găsește AICI.

Am pus  și pe pagina blogului – în partea dreaptă (de pe desktop se vede), pe telefon mergi cu scroll în jos, este undeva sub secțiunea comentarii  – un banner drăguț, care vă direcționează către site-ul editurii (în cazul în care v-am făcut curioși).