Luna martie este luna în care exersăm îndemânarea prin micile artcrafturi, activitățile dedicate primăverii.

După lunile de iarnă, simțim nevoia de culoare, de a ne ”trezi” fizic și spiritual pentru vremea în schimbare, pentru mai mult soare, pentru primele flori.

Am descoperit în ultimul timp că ne plac foarte mult proiectele de lucru manul în care prelucrăm resturi de materiale, materiale naturale sau materiale pe care în mod normal nu le-ai găsi vreun folos. Atunci când ne apucăm de vreun proiect DIY, țintim o nevoie. De exemplu, dacă am niște cuburi din lemn, le transform în cuburi educaționale, într-un joc care ne permite exersarea unei nevoi de moment – exersare literelor. Iată ideea – Cum să faci un set de cuburi educative?

Motivație

Însă nu e o regulă, nu facem lucuri doar ca să învățăm ceva. Nu tot timpul ne oprim la ce are nevoie fiica mea să exerseze, lăsăm des inspirația să ne ghideze și facem lucruri care nu ne folosesc pentru ceva anume, ci pentru că ne face plăcere să lucrăm ca o echipă, pentru că ne face să ne simțim bine, avem un tonus bun când meșterim diverse obiecte de decor sau de oferit cadou.

De materiale nu ducem lipsă – o parte le achiziționăm, o parte le culegem de prin parc, de prin excursiile noastre în afara orașului.

Recent am descoperit un magazin plin de materiale pentru artcraft, pentru orice idee aveți sau vă vine pe moment – Casa Retro. Noi mai aveam un pic și falimentam după vizita la magazin. Așadar, ne-am propus să vizităm magazinul, pentru materiale, o dată la câteva luni.

Bun,

Primele zile ale lunii Martie le-am dedicate mărțișoarelor.

Ce am lucrat noi pentru 1 -8 Martie:

  1. brățări 
  2. broșe

Brățările sunt de 2 feluri – simple cu mărgele, scoici, fetru, decorațiuni colorate din lemn în formă de chitară și brățări cu disc de lemn pe care am pictat sau am lipit un aranjament simpatic.

Loli are buletin de București însă și origini moldave, prin urmare, am păstrat tradiția de a oferi de 1 Martie mărțișoare la toți copiii. Fetele au avut brățări cu fluturi, băieții cu chitare.

Brățările pentru colegii de la grădiniță
Brățările cu disc de lemn și decorațiuni diverse pentru bunici și prieteni

La capitolul broșe – am folosit 2 tehnici:

  • mici aranjamente din flori uscate, flori din material, scoici plus alte elemente de decor

O mică notă – nu am găsit agrafele pentru broșe în ziua când le-am lucrat așă că am lăsat primitorul să găsească modalitatea de purtare, etalare  – arată ca niște mici tablouri.

Pentru că feliile de lemn sunt extrem de versatile, puteți dezvolta foarte multe idei: mici peisaje de primăvară, lanțul omizii pentru exersarea zilelor săptămânii, numerelor etc.

Flori material, flori uscate, o undă de verde ici-colo
  • tehnica servețelului pe care am schimbat/reinventat-o după materialele de lipit avute la îndemână. Prima încercare a fost cu lac de unghii și lipici pe baza de apă, apoi soțul meu mi-a amintit că am lac pentru lemn pe bază de apă, fără miros. Am renunțat rapid la lacul de unghi, l-am pus lângă oje, la locul lui. Chiar era deranjant mirosul lacului de unghii și era cât pe ce să ne strice bucuria lucrului. Noroc cu tati, că ne-a salvat.
Broșe cu aspect vintage
O inimă înflorată și incă o felie de lemn ornamentată:))

Avem în lucru și alte idei de activități prin care să ne exersăm creativitatea, motricitatea, atenția și concentrarea într-un mod distractiv, totodată, să sărbătorim primăvara. Le expunem în zilele ce urmează. Stați pe aproapre!

Spor la bricolat!

Primim idei de proiecte și activități în familie, vrem să ne inspirăm!!

Ideile noastre de proiecte DIY, ce jocuri jucăm–găsiți la secțiune dedicată Jocuri și joacă.

Dacă vrei să vezi ce cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii.

Dacă vreți să îmi spuneți părerea voastră despre cartea mea, iată trailer-ul este AICI, se poate comanda de AICI.