Fetei mele îi plac roboții. Preferatul ei este Baymax – din filmul animat Cei 6 super eroi. Nu a găsit Moșu’ un Baymax, dar a găsit un Drawbot. Varianta aceasta de robot interactiv i-a plăcut, mai ales că poate urma, cu ajutorul unui senzor optic, linii de marker trasate de ea – a se citi onduleuri și desene mâzgâleli.

 

Buun, zilele astea ne-am jucat diverse jocuri, ne-am plimbat, uitat la desene, citit povești din teancul de cărți primite de Crăciun. Am avut și momente de plictis, de stat degeaba, fiecare pe patul lui. Azi ne-a venit ideea să exersăm câteva litere, să ne amuzăm cu roboțelul și să repetăm după el.

Folosind roboțelul – exersăm un pic răbdarea, atenția și concentrarea și  facem și un pic de recapitulare la sunetele la care avem nevoie de exercițiu, dacă tot suntem în vacanță și de la logopedie.

Robotul merge bine pe hârtie care nu are îndoituri, urme de pliere. Noi am folosit hârtie albă de împachetat. Pentru că a stat pliată, s-a mai poticnit roboțelul.

E o activitate drăguță, nici nu se prinde copilul că l-ai pus la ”treabă” cu recunoașterea literelor și exersat sunete. Vă puteți juca cu numele lui, al vostru etc.

Spor la joacă!

Primim idei de joc cu drag, să le încercăm și noi.

Pentru noutăți, informații utile, jocuri dedicate picilor de 4-10 ani vă invit să urmăriți pagina de Facebook a blogului aici.

Dacă vrei să vezi ce cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii, pentru proiecte DIY, găsiți inspirație aici – Diverse DIY.

Dacă vreți să îmi spuneți părerea voastră despre cartea mea, iată trailer-ul este AICI, se poate comanda de AICI.