Nu e un post despre mâncare, este despre un joc simplu pentru învățarea formelor și culorilor. Am găsit niște idei drăguțe de joc pentru exersarea diverselor abilități ce iau în calcul potrivirea de forme, culori, memorarea şi coordonarea, concentrarea, atenția, răbdarea.

Pe lângă activitatea de învățare, jocul de-a pizza necomestibila înseamnă timp petrecut împreună.

Am adaptat ideile găsite cu ce mi-a rămas la îndemână. Noi suntem cu haine, jocuri, materiale împachetate deoarece urmează să ne mutăm.

Prima prezentare a faimoasei pizza nu a avut succes. Nu i-a plăcut design-ul meu ciuntit.

Forme colorate
Joc simplu pentru învățarea formelor și culorilor – forme de spumă colorate diferit

A mâzgălit cartonul, s-a amuzat teribil de opera ei, drept urmare l-am refolosit la alte chestii de protejat, împachetat.

Forme diferite, aceeași culoare
Joc simplu pentru învățarea formelor și culorilor – forme de spumă colorate în roșu

Alaltăieri seara am zis – hai să mai facem o prezentare. Am culcat mândra şi ne-am pus pe treabă. L-am pus pe soț să deseneze cercul (cu o oală-singura valabilă, restul sunt împachetate) și formele. Fața cu forme a muncit-o el, eu am pictat pe verso. După uscare se curbează cartonul, trebuie pus undeva să stea presat. Loli s-a cam chinuit să pună culorile și formele. Nu stăteau din cauza cartonului ondulat. l-am ținut cu mâna, apoi cu picioarele:)

Iată pizza cu forme și culori!

  • Ca forme poți desena ce vrei, atâta timp cât ai şi modele fizic pentru a le potrivi.
Pizza culorilor
Joc simplu pentru învățarea formelor și culorilor -pizza
  • Pentru pizza cu forme ne-am folosit de formele din spumă cumpărate de la Lidl. Jocul poate fi doar pentru recunoașterea formei, sau ambele – forme şi culori. Depinde de nevoia copilului. Tu hotărăști.


  • Pizza felii de culori poate fi interpretat după materialele pe care le ai la dispoziție: capace, bețe, elastice, mărgele, cârlige, fie separat, fie amestecate. Îl ajuți să identifice mai multe obiecte de aceeași culoare, cu texturi şi forme diferite.

Spor la joc! Multă inspirație vă doresc după acest joc simplu pentru învățarea numerelor și culorilor cu formă de pizza.