Sigur vă sună cunoscut, să ne descrețim frunțile că avem nevoie de salvare uneori. Cu jocul preferat al copiilor!

Se dau 3 situații:

  1. mersul la cumpărături la magazinul din colț (iei copilul cu tine că nu are cu cine sta și de unul singur în casă nu te încumeți să îl lași)
  2. mersul la școală, grădiniță
  3. mersul undeva (medic, gimnastică etc) unde e musai să ajungi la oră fixă.

Filmul vieții

De cele mai multe ori, astrele sunt nealiniate și începe serialul binecunoscut: NU POT MERGE, MĂ DOARE MÂNA ȘI NU POT SĂ MĂ ÎNCALȚ,  plus alte titluri asemănătoare cu multe dureri și nevoi urgente de a sta pe loc.

După generic, pornește filmul, te pornești și tu, ajungi unde aveai nevoie să exiști – pe următoarele variante de roluri:

  • mama calmă că a cooperat copilul, ai avut cuvintele la tine și zenul necesar să scoți subtitrarea miorlăită și să ai sonor domol
  • mama cu fața deformată, plus un rânjet pe buze tâmp și cu copilul urlând
  • nu mai continui că știți toate rolurile:)

Surpriză scenariu

Daaar, câteodată au loc minuni, și minuni din astea vă doresc din plin: să te întâlnești pe drum, în starea în care erai cu un alt părinte, care are și el de ajuns undeva cu copilul lui și copilul acesta e prieten, coleg cu copilul tău. Atât auzi și e ca o muzică: Vrei să ne alergăm?

Alergatul copiilor, ca niște pui scăpați la iarbă după ce s-a deschis ușa de la coteț, e antidotul perfect la tot ce a fost cu un minut înainte. Durerile acute dispar, nevoile imperioase de pipi, caca, stat acasă în mijlocul patului, pe motiv de praf pe asfalt sau că se murdăresc pantofii – pufff, DISPAR!

ALERGĂM – un cuvânt magic care a mai salvat planeta de la încă un uragan și un neuron de la leziuni iremediabile.

Cu tine ar fi alergat? NU!

Spor la alergat!

Cred că și părinții au nevoie de un pic de mișcare, să ne alergăm și noi, oare? Cum ar fi – Bună, vrei să ne alergăm?

#vacanțăplăcută

AICI este pagina de Facebook a blogului, acolo vezi când public lucruri care mi se par interesante și te-ar putea prinde și pe tine. Sau te poți abona la newsletter. Dacă ești în căutare de idei de activități, jocuri AICI poți să vezi ce jocuri inventăm sau ce meșterim.

Când nu ne jucăm, citim.. și invers! Dacă vrei să vezi ce alte cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii.

Cartea mea, în caz că vreți să găsiți capitolul prieteni, joc și joacă are book-trailerul –  AICI. Dacă o veți citi, se găsește AICI, să îmi dați de veste. Pe pagina blogului, în partea dreaptă este un banner drăguț, ce vă direcționează către site-ul editurii, în caz că v-am făcut curioși.