Toamna nu este anotimpul meu preferat, din punct de vedere al temperaturilor, dar este anotimpul care îmi pune pe tavă toate lucrurile necesare diverselor activități creative pe care le fac cu mândra. Să purcedem la joacă – jocuri cu numere și castane – crafturi de toamnă 3-5 ani, partea I.
Seria atelierelor creative de acasă nu putea începe fără faimoasele castane, nu-i așa? Culegem de mici castane, pentru că ne place forma lor, pentru că sunt lucioase și fine la atingere când abia au ieșit din capsula plină de țepi.
Făceam diverse opere la lucrul manual când eram școlari? Făceam. Sunt produse naturale, sunt gratis și nu are cum să nu te treacă vreo idee creativă.
Noi am cules castane din curtea bunicilor. Anul acesta castanul din curtea lor a făcut niște castane deosebite. Acum nu știu ce mutații a suferit, la polenizare, castanul pentru că majoritatea capsulelor aveau 2 castane – una grasă frumoasă și una aplatizată. Mi s-a părut foarte tare și am zis că sigur iese ceva frumos din ele.
Pentru început am construit ceva care să ne ajute la numărat și recunoașterea numerelor. Un pic de exercițiu cu numerele nu strică. Am deghizat „lecția” asta sub formă de – omida numerelor și degetele uriașului. Jocuri cu numere avem și aici – 7 jocuri de recunoaștere a numerelor pentru 3-5 ani
- Omida numerelor
Materiale:
- castane
- marker
- acrilice
- ochi de jucărie
- fișe numere – pentru vizualizare, eu am folosit un carnețel.
Partea de înșiruire am făcut-o fără Loli. Castanele pot fi găurite cu un ac gros ascuțit sau cu o surubelniță mică. Eu m-am chinuit cu niște bețe de frigărui, nu am găsit alte scule când m-am apucat de treabă.
2. Degetele uriașului
Materiale:
- castane
- orice printables cu picioare – eu am căutat free foot printables
- acrilice
- marker
Am lipit castanele în dreptul degetelor și ne-am pus pe numărat, după metoda de mai sus – vizualizăm numărul, îl construim, apoi scriem pe deget.
După atâta numărat, hai să facem și altceva. Să sărbătorim toamna și castanele cu o coroniță funny.
Sper că v-am inspirat cu aceste idei de jocuri de recunoaștere a numerelor.
Spor la joacă!
Dacă vreți să vedeți ce pregătim ca activități pentru dezvoltarea de abilități practice, vă invit să urmăriți pagina de fb a blogului https://www.facebook.com/unsoideblog/, sau să vă abonați la newsletter.
Foarte dragute si interesante activitatile-felicitari! O sa ii propun si eu ceva similar micului P.- desi de la un timp, daca nu e cu masini, nu prezinta interes :))))
Construiți mașini din castane! Iată idee:)