De-a lungul timpului am încercat, reușit în mare parte, să achizitionăm doar jucării calitative din punct de vedere al materialelor de construcție și din punct de vedere educativ, dezvoltare abilități. Spun asta pentru că am avut și scăpări la vreo chestie plasticoasă, colorată neon deoarece copilul a fost prezent în clipa respectivă și a corelat acțiuni, prin urmare, am spus da.
Cine trage un ochi pe aici, la secțiunea Jocuri și joacă știe deja că lucrăm diverse, creăm lucruri, ne inspirăm și de la alții când vine vorba de joacă, activități pentru exersare diverse abilități.
De ce alegem noi jocuri și jucării fabricate integral din lemn, uneori parțial din lemn – în funcție de activități? Din următoarele motive:
- Durabilitate
- Sustenabilitate
- Siguranță – de obicei jucăriile din lemn au mai puține piese detașabile, prin urmare se reduce riscul accidentelor la copii mici.
- Dezvoltare abilități de motricitate fină
- Latura senzorială a fiecărui joc ne interesează foarte mult
- Inspirație – lemnul inspiră, varietatea de forme și texturi duce la povești și creații la care nu te-ai fi gândit, dar s-a gândit copilul(DA!)
Bun, noi găsim inspirație în lucruri simple – un băț, o pietricică, după o vizită prin șopronul bunicilor. Zilele trecute am fost, din nou, în vizită la bunici și am dat peste niște resturi din lemn, în formă de creion. Bunicul le avea de la un târg, le-a cerut de la un expozant care meșterea jucării pentru copii. De obicei, mă deranjează aglomerația de diverse nimicuri de la bunici, de care te împiedici la tot pasul. Ei bine, resturile astea mi-au făcut cu ochiul și nu l-am mai certat pe bunic, ba chiar l-am felicitat pentru ideea de a le lua pentru noi. Știa el că vom născoci ceva pentru joacă.
Acasă, cu Loli, pentru început, am studiat formele și ne-am jucat cu bucățile de lemn fără să organizăm măsuța pentru vreun atelier de-al nostru de pictură, chestii hand-made. Ne-am lăsat duse de val, un pic mai târziu. Vedeți voi, mai jos!
Avem o plasă plină de bețe din astea și de idei nu ducem lipsă! Vom face o serie de mai multe articole cu proiecte DIY. Stați pe aproape dacă vreți să vedeți cum ne distrăm și ce abilități practice dezvoltăm. AICI este pagina de fb a blogului https://www.facebook.com/unsoideblog/, sau puteți să vă abonați la newsletter.
Spor la joacă!
3 comentarii