Continuăm seria proiectelor DIY din lemn reciclat – un prinzător de vise și un pandantiv cu inserții colorate. Cum de avem noi niște resturi de lemn, pe care l-am reciclat în diverse chestii? Iată povestea Jocuri și obiecte decorative din lemn reciclat 1 aici.

Ideea cu prinzătorul de vise ne-a venit după ce am pictat mai multe lemne și căutam să construim ceva care să aibă poveste și utilitate. Pandantiv a vrut mândra, după ce am citit cartea cu Prințesa Sofia.

Dreamcatcher – varianta Loli

Eu nu sunt genul care să cred în vise sau să mă ghidez după ce visez noaptea. Îmi amintesc cu plăcere unele vise, m-am trezit de multe ori cu spaimă, și, pentru câteva secunde nu am făcut diferența dintre realitate și vis. Însă știu logica viselor, tot ce trăim se transpune diferit în somn, creierul nostru transformă experiențe, temeri. Totodată, avem puterea de opri un vis urât. Poate nu credeți, dar m-am trezit spunându-mi că nu e adevărat ce visez și că e o aberație, apoi m-am trezit. Creierul a găsit de cuviință să mă scoată din oribilitatea pe care o visam și să mă scutur de frica din vis. Ar fi frumos să fie așa și când suntem treji de-a binelea.

Bun, prinzătorul nostru de vise, e un pic diferit ca formă față de ce găsești la prima căutare pe net. Dacă ar fi să mergem pe ideea de bază a poveștilor despre prinzătoarele de vise, atunci acest prinzător este perfect. Fiind cu vârfurile colorate și ascuțite servește cu succes la gonirea/filtrarea coșmarelor și viselor care adună frici. Forma rotundă care reține visele frumoase, nu e un must la noi, alea oricum vin și nu e nevoie să le strunim.

Pe un rest de crenguță de la cuiburile făcute cu copiii la Școala din parc, am fixat întreg ansamblul.

Am folosit: sfoară, lemnele colorate de Loli și mărgele din lemn pictate, din cutia noastră cu crafturi.

Pare ceva simplu și așa este. Fără să prindă copilul de veste, am exersat niște abilități:

  • răbdarea
  • concentrarea
  • coordonarea mână – ochi
  • motricitatea fină și grosieră etc.

Zic să stăm liniștiti cu coșmarurile. Avem prinzător de vise. La o căutare rapidă pe Pinterest, găsiți modele foarte simpatice, elaborate. Nouă ne place modelul nostru, not that fancy, dar muncit cu materiale carea ar fi ajuns la gunoi.

Dreamcatcher – procesul fabricării:

înșiratul mărgelelor din lemn
coloratul lemnelor
preview dreamcatcher
căutăm locul de agățat

Pandantiv cu inserții colorate

Materiale:

  • lemn reciclat
  • materiale artcraft colorate
  • șiret colorat
  • pistol de lipit cu silicon
  • pentru dat gaura, soțul a pus bormașina în funcțiune

Un pandantiv aparte, de purtat când are chef copilul.

inserții colorate – lucru în familie
pandantiv colorat – display pe parchet 🙂
Proba la gât

Urmează niște proiecte tare faine, așa că stai pe aproape dacă vrei să vezi cum ne distrăm și ce abilități practice dezvoltăm. AICI este pagina de fb a blogului https://www.facebook.com/unsoideblog/, sau puteți să vă abonați la newsletter.

Spor la joacă!