Continuăm cu lista cărților și colecțiilor de cărți pentru copii, citite de noi cu plăcere pe timp de izolare socială, recitite cu drag și zilele acestea, la bunici. Pot fi puse lejer pe lista de lecturi de vară.

Așadar,

De la Editura Univers avem cărțile de mai jos:

Să le luăm pe rând:

  • Șotiile Ninei – Caroline Fait, Mathilde George

Prietenii de pluș – elefanți, girafe, crocodili – în caz de șotii sunt scăparea perfectă pentru  o fetiță simpatică. Cine a mâncat o cutie întreagă de fursecuri, cine a umplut baia cu apă? Nu Nina, v-ați dat seama. Acești prieteni simpatici, vinovați până la proba contrarie, nu o lasă la greu pe Nina. Cu toate acestea, Nina recunoaște șotiile și împreună cu gașca de prieteni își cere iertare.

O poveste simpatică pentru 4+, în care copiii se vor regăsi, vor conștientiza mai bine responsabilitatea propriilor fapte/șotii.

  • N-am fost eu – Cum să recunoști că ai greșit și să-ți ceri scuze – Isabel Abedi, Silvio Neuendorf

O carte care merge pe același subiect cu prima, Șotiile Ninei.  Este potrivită pentru 4 + și peste.

Cartea are două povești, de fapt, aici năzdrăvăniile sunt la dublu și lecția recunoașterii greșelii și iertării este frumos inserată prin intermediul Căpriței și  Gâsculiței. Loli a fost încântată de faptul că trebuie să întoarcă cartea și că are 2 povești. Și ai voștri copii vor aprecia formatul cărții, sunt sigură. Minciunile au consecințe și copii învață cu sprijinul părinților că minciunile nu le fac bine. Despre minciunile copiilor, am scris cu sprijinul prietenei mele AICI, dacă sunteți curioși.

  • Sentimioara – Annette Swoboda

Mioara care își schimbă culoarea în funcție de stările ei, caută alte animale ca ea. Și găsește că toți simt la fel, numai că fiecare se manifestă diferit. O carte foarte drăguță, intuitivă despre sentimente, potrivită pentru copiii de 4 ani și peste.
  • Ursulețul Koala care vorbea urât

Dacă știți colecția Buni cloșcă povestește, atunci veți primi cu bucurie și această poveste. Fetei mele place, eu nu dau în vânt după această colecție, dar eu nu sunt target-ul cărților. Ursulețul Koala spune multe grosolănii, până într-o zi, când apare cineva în calea lui. O fetiță Koala! Eiii, cuvintele urâte se transformă…în pupici? Vedeți voi în carte.

  • Ziua spălatului pe dinți la zoo

Oare de ce nu sunt vizitatori la zoo, vă întrebați? Păi, pentru că miroase urât. Ariciul Didi Mentolici și Alfred Gargara, directorul, vor face toți dinții de la zoo curați. Cum? Vă las să citiți.
Apoi, de la diverse edituri:
  • Aventurile lui Beekle, prietenul neimaginar – Editura Pandora M, colecție Panda

O poveste scrisă de mână, simpatic desenată, despre prietenie, imaginație și curajul. Oricine are un loc în lume, chiar și prietenii imaginari. Poveste potrivită copiilor mici și mari.
  • Colecția Dory Fantasmagory – Abby Hanlon

– Volumele noastre (deocamdată) – Dory Fantasmagory cu capul în nori și Dory Fantasmagory și prietena ei cea mai bună

– Sunt cărți potrivite de la 6+.

– Povestea este despre o fetiță tare creativă și amuzantă, care are prieteni imaginari și jocuri ce îi pun în încurcătură pe frații ei și pe părinți. E o carte cu desene în creion, ca un film de desen animat foarte amuzant și numai bun de savurat cu copilul. Le avem încă în lucru/citire. Credeam că nu o vor prinde pe fiică-mea, dar savurează glumele și îmi plac și mie mult.

  • Promisiunea rămâne promisiune – Editura Dph

Este o carte minunată cu păpădii și marmote. Ilustrațiile sunt tare frumoase. O carte pe care o mângâi, o poveste duioasă despre renaștere și încredere în natură. O marmoră cu numele de Camil, un pui curios și dornic să cunoască lumea, descoperă o floare, o păpădie. Totul va fi bine – vorbele păpădiei când îl roagă să îi sufle peste căpșorul alb, se potrivește momentului și veți vedea că… floarea a avut dreptate.

O poveste despre cât de surprinzătoare e lumea plantelor și câte descoperiri faci atunci când privești natura cu atenție.

  • Pete motanul – Ador tenișii albi – Editura Nemira, colecția Nemi

Noua descoperire, carte cu muzică de la nana Raluca. Cântecelul pe youtube – link AICI. La Loli nu merge povestea fără video. Cântăm, apoi citim, depinde de preferințe, deja suntem la a nuștiucâta reluare.

Aceasta a fost, de fapt, parteaa II-a Cărți și colecții de cărți citite cu plăcere pe timp de izolare socială, partea I este AICI. Nu știu dacă v-am mai spus dar inspirația m-a lovit și pe mine ceva vreme în urmă și am pus pe hârtie o poveste pentru copii și părinți. O carte precum un album de amintiri, pentru momentele de liniște și conectare în familie.

Vă las book-trailerul –  AICI. Dacă o veți citi, se găsește AICI, să îmi dați de veste. Pe pagina blogului, în partea dreaptă este un banner drăguț, ce vă direcționează către site-ul editurii, în caz că v-am făcut curioși.

Spor la citit!

#vacanțăplăcută

AICI este pagina de Facebook a blogului, acolo vezi când public lucruri care mi se par interesante și te-ar putea prinde și pe tine. Sau te poți abona la newsletter. Dacă ești în căutare de idei de activități, jocuri AICI poți să vezi ce jocuri inventăm sau ce meșterim.

Când nu ne jucăm, citim.. și invers! Dacă vrei să vezi ce alte cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii.