Lista pentru mami time pentru o oră de ceva doar cu mine şi pentru mine, fără profunzimi sufletești (pretenții, da), minimalistă și care să mă aducă la ceea ce făceam înainte mai senină și cu mai mult spor.

1. Să stau la duș fără să mă asiste tati cu Loli. E frumos, recunosc, ne hilizim, numai că o dată pe săptămână vreau să fiu fără asistenţi şi să mă ţesăl în voie, să pun şi placa în funcțiune. Așa… pentru o apariție chic, să mă aranjeze Loli la loc, apoi.

2. Să privesc tv-ul deschis nu doar închis, să urmăresc cap coadă un film, chiar prost, un documentar, să mai văd și eu pe ăia cu amanetul, cu nişte ceva de ronțăit nesănătos. Așa tolănită pe toată canapeaua şi fără vreo jucărie prin coastă.

3. Să citesc şi eu un ziar, o revistă de gagici, nu de mame. Da, să duhnească a tipar de soi, că de ofertele de la supermarket sunt sătulă.

4. Să mă uit pe geam la nimic, ca babele care țzzzztzzz văd tot şi știu tot. Dar pentru că stau la 2 aleg banca din parc. Sunt nişte coțofene acolo tinere și bătrâne, sigur e ceva jucy de auzit.

5. Să mă văd cu fetele mele şi să ascult. Orice! Poate să fie și despre serviciu, cu condiția să fie funny, cu prostii, bârfe. Nimic serios și de încărcat memoria. Şi să râd mult. Sunt sătulă de socializat pe FB și prin telefon.

6. Să casc gura prin magazine. Nu cumpăr nimic for the moment. Sunt grasă şi doar să îmi fac idee ce se mai poartă. Nu sunt fashionista, mi-ar fi plăcut, îmi lipseşte curajul. Da, dacă văd ceva ţoale vesel colorate e ok, îmi este de ajuns.

9. Da, se vede că număr bine. Ok. Să îmi pun în ordine portofelul. De când ies cu Loli, ba la medic, ba în parc sau mega, pun mărunţii în buzunar şi cardul. Şi mă vezi cum crăcănez buzunarul de la hanorac şi scot banii mototoliți. Am trei astfel de accesorii, goale, no matter, și cum portofel înseamnă poşetă, mâna disponibila pentru poşetă, nu am cum să ies cu ea atârnată de braț. Îmi cumpăr una nouă, clar. O pun precum desaga și tot o port, cu băț cu tot.

7. Să ajung la cosmetică mai des, după experiența de aseară trec pe hârtie zilele de mers la salon.

8. Să merg la librăria aia care îmi place mult, să stau să aleg ceva şi să îmi vină greu să mă hotărăsc.

9. A fost 🙂

10. Să dorm când doarme Loli. E un chin să vrei să ațipești şi să nu se lipească somul. Şi să stai locului, să nu mişti treburi că se trezeşte copilul. Nu am putut să dorm ever în timpul zilei, ar fi ceva.

11. Să mănânc cu picioarele încrucişate turceşte, de una singură, ceva picant, gustos, specialităţi străineze. BINE, hai, mâncarea noastră. Fără scurtă la gât spre scaunul Lolitei.

12. Nu pomenesc de curăţenie şi alte chestiuni ce necesită şmotru serios că aş minţi. Iulian face de toate, numai că la noi în casa este un fenomen greu de înţeles: curge cu scame şi câlţi imediat ce ai terminat de aspirat. Te umpli de ciudă, serios.

12′. Nu mai ştiu. Erau aşa multe, nu-i nimic, repetiția celor de mai sus tot ar fi ceva. Şi dacă îmi doresc şi altceva mă organizez atunci, sper.

VOI ce vreţi să faceţi pentru voi? Cu ce începe lista pentru mami time?