Ce aveţi acolo? Asta este o întrebare frecventă când iesim la plimbare în Boba. Loli, fiind mai mică, nu se vede foarte bine, i se ițeste doar părul sau căciulița şi par gravidă, dar nu sunt. Ce duce asta, oare? Şi primul care m-a întrebat a fost un nene, bunic probabil. Ce aveţi acolo? Eu: o fetiţă. El: pot să o văd şi eu? Trag de material mai bine şi vede făţuca  prinţesei. Pleacă nenea mulțumit, urându-ne de bine.

Mama mea prima dată: în ce? uoarp? Mamă, stă bine? Tot ea îşi dă răspunsul. Da, stă la mama.  Prietenele mele, Helena şi Diana, mi-au cumpărat acest minunat wrap elastic, înainte să nasc. Puii mici – mici, aşa cum e Loli a mea, au nevoie de siguranţă. Şi purtatul, precum cangurii, îi ajută emoţional şi psihic. În afara uterului totul e amplificat şi înspăimântator. La mama este apărat!

Aţi văzut bebei care protestează la purtat? Nu! Şi nu se „învaţă”, după vorba multora, care preferă să zgâlţâie cărutul, în loc să liniştească copilul în braţe. Bine, nu judec pe nimeni, fiecare este liber să aleagă pentru sine şi pentru bebe. La pieptul meu ştiu că nu o mai doare burtica, că va dormi linistită, că se va simţi iubită. Însă NU purtaţi copiii oricum. Ei vor accepta orice poziţie, clar. De aceea, când alegi un sistem de purtare, pentru siguranţa bebeluşului, de fapt sănătatea lui, merită să faci un pic de searching. Poziţia corectă presupune 2 consoane din alfabet: M, C. M să fie descris de poziţia picioarelor, fundul mai jos faţă de genunchi, C-ul de coloană, care nu trebuie să stea dreapta.

Dacă nu te convinge purtarea alfabetizata atunci mergi pe probatelea. Există această posibilitate. Sigur aşa realizezi ce ţi se potriveşte şi te convingi de sinceritatea producătorului. Nu lungesc vorba aici, că material documentar are d-l  Google îndeajuns. Nouă ne place plimbarea aşa îmbrăţişate şi susţinem purtatul, hai babywearingul, în orice sistem de purtare ergonomic. Iată şi dovada:PhotoFunia-33e904c