Poveștile noi de la editura noastră preferată – Editura Frontiera, sunt pe rol zilele acestea la noi în casă.
Prima pe care am ”testat-o”și i-am făcut primirea călduroasă în biblioteca Lolitei a fost Roşcată-ca-Arama și cei șapte șoricari. Impresiile noastre despre reeditarea poveștii poem, pot fi citite AICI.
Cea de-a doua noutate a lunii de la prietenii nostri ne invită să facem lista răspunsurilor posibile pentru…
Marea întrebare
Așadar, încă de la titlu te gândești la un răspuns, chiar dacă nu ai deschis cartea să vezi care este întrebarea. Sentimentul că știi deja despre ce este vorba începe cu imaginea copilului de pe copertă.
De mult nu ne-a mai picat în mână o carte cu puține cuvinte, cu ilustrații mari și care, la final, te invită să intervii, să completezi cu răspunsurile tale.
Cum a primit-o copilul meu?
Fiecare răspuns i s-a părut corect, deși era haios sau serios.
Fiecare ilustrație a fost studiată pe îndelete și a ajuns la concluzia că vrea și ea să taie șabloane.
Ce întrebări au venit după lectură?
La întrebarea de ce a venit ea pe lume a avut 2 răspunsuri: pentru că o iubeam și ca să învețe multe lucruri despre viață. Nimic mai dulce și mai emoționant decât aceste două răspunsuri.
Pentru copilul din noi
Povestea venirii noastre pe lume este cea mai frumoasă poveste. Pentru Marea întrebare există răspunsuri pe care dorim să le auzim, interiorizăm încontinuu, indiferent de vârstă. Privirea aceasta în urmă spre punctul primordial al existenței noastre, vine în mod firesc.
Avem nevoie de răspunsul la întrebarea: de ce am venit pe lume? Poate că unii au nevoie de el ca de apă, alții nu simt nevoia unei astfel de incursiuni existențiale. Dacă ai nevoie să știi cine ești ca origine, atunci da, e natural pentru toți să ne gândim la marea întrebare. Nu există răspunsuri bune sau ideale, indiferent de strămoși, de firul genetic din noi, pentru că timpul nu se oprește la momentul venirii pe lume, ci curge și aduce cu el toate schimbările și lucrurile care ne conectează și ne definesc.
Ilustrațiile cărții sunt foarte interesante, tonurile calde și calme, aduc o stare de bine cititorilor. Autorul, Wolf Erlbruch, este recunoscut pentru tehnicile sale inedite de ilustrare a cărților pentru copii,
Marele răspuns
Marea întrebare care desi nu este repetată pagină cu pagină, este prezentă totuși, iar feluritele răspunsuri, unele amuzante, altele mai serioase, lasă loc pentru propriile interpretări. Încercați și voi acest exercițiu.
În concluzie, am descoperit o carte încântătoare, distractivă, frumoasă prin simplitatea ei.
Autorul Wolf Erlbruch nu ne dă un răspuns, ci îi lasă să vorbească pe cei din jur: bunica, fratele, pilotul, brutarul și mulți alții. Fiecare dintre ei are un răspuns diferit. Ca să înveți răbdarea, de-asta ai venit pe lume, răspunde grădinarul. Ca să îmbrățișezi norii, crede pilotul. Ca să ai încredere, șoptește orbul. Ca să latri uneori la lună, își dă cu părerea câinele.
Spor la citit!
Vrem să aflăm și impresiile voastre.
Alte recomandări de carte găsiți la secțiunea – Recenzie carte.
Pe lângă citit, ne ocupăm și de mici proiecte DIY. Ce meșterim și ce jocuri jucăm–găsiți la secțiune dedicată Jocuri și joacă.
Șiii…dacă vreți să îmi spuneți părerea voastră despre cartea mea, iată trailer-ul este AICI, se poate comanda de AICI
Mi-ar placea sa vad si imagini din carte. Poate pui pe retelele sociale.
Sunt de reținut recomandările tale. Mulțumim! Cărțile sunt și la noi cele mai importante jucării și gândim că n-ar trebui să lipsească din nicio casă în care există copii.
Multumesc, ce frumos ai spus!