Cu siguranță vor fi și pe gustul vostru acești mucenici muntenești colorați. Cum de am descoperit această rețetă? Cam așa…

Săptămâna trecută, spre final, Loli a rămas acasă din motiv de răgușeală și muci iscați din senin. Cu o zi înainte, am făcut împreună cumpărături la Mega și alături de casa unde am pus produsele achiziționate, a văzut o pungă de mucenici. Veau covigi ătia – de nu mai scăpam să plecăm. N-am convins-o că nu sunt covrigi, însă îi cumpăr și zic: mama, eu nu știu să îi gătesc, dar facem noi altceva bun cu ei.

Ca să nu ne plictisim între scos mucii și starea miaunată de vreau și nu vreau la grădiniță la popilași, ne-am pus pe treabă. Pictatul este pe lista preferințelor mândrei așa că…

Iată rețeta de mucenici colorați pentru mărțișoare și felicitări:

  • o mână de mucenici
  • acuarele, acrilice – ce aveți de pictat prin casă
  • pensule
  • spor la colorat!
  • hârtie colorată – tăiată la dimensiunile pe care le doriți
  • pistol de lipit cu silicon

După colorare, i-am lăsat la uscat. Erau pe jumătate uscați o parte, chiar la final de colorat ultimii mucenici, deoarece au absorbit apa, și nu a durat mult până ne-am apucat de asamblat pe foi de hârtie colorată.

Cea mai simplă rețetă pentru cele mai simpatice și originale felicitări și mărțișoare din mucenici muntenești colorați, nu?

 

mucenici muntenești colorați
Mucenici muntenești colorați – pregătiți pentru lipit
mucenici muntenești colorați
Mucenici muntenești colorați- fluturi

 

mucenici muntenești colorați
Mucenici muntenești colorați – mărțișor&felicitare 8 martie

Puteți să vă jucați cum vreți, noi ne-am oprit la modelul de fluturi, dar se pot face libelule, flori, orice, numai chef să fie.

Alte idei de mărțișoare si felicitări avem aici, ce mai facem noi când avem timp și inpirație aici și aici.

Spor la joacă și colorat!

O primăvară însorită și liniștită vă doresc!