Nașterea înglobează pe lângă toate emoțiile pozitive și bebelușul așteptat, foarte multă spaimă. Și e normal. Dacă lucrurile păreau simple înainte de momentul nașterii și timpul era parcă cu scurgere lentă, după naștere la început e haos, apoi depresie, apoi din plin iar cele două și, între timp, și după haos și depresie, este fericire. Fricile nu vor dispărea niciodată din momentul în care ai devenit părinte, însă informația corectă, la timp, de la specialiști, ajută mult și reduc stresul legat de lipsa de experiență.
Naștere naturală ca și cea prin cezariana nu ar trebui să împartă lumea mamelor în tabere pline de dispute. Fiecare își gestionează corpul din punct de vedere al nașterii în mod asumat. Ne asumam documentarea, informarea corectă sau lipsa ei.
Când am rămas însărcinată eram bombardată de sfaturi. La început am optat pentru naștere prin cezariană. Fiecare mamă care îmi ieșea în cale îmi împărtășea experiența ei și pe măsură ce citeam despre naștere, și sarcina evolua, m-am răzgândit de n ori.
Finalul a fost cezariană de urgență, cu o lună înainte de termen, deoarece copilul dădea semne de stres din cauza lichidului aflat undeva sub limita inferioară și circulației intermitente la nivelul ombilicului. Am avut noroc, pot spune. În ultimele luni de sarcină mi-aș fi dorit să pot naște natural, numai că ar fi fost o naștere cu final nefericit dacă monitorizarea sarcinii nu s-ar fi făcut riguros.
Mamele noastre au avut experiențe despre care nu povestesc în termeni de blândețe despre momentul întâlnirii bebelușului, despre apropierea skin to skin, despre ore magice, alăptare fără probleme, atașare corectă sau consultanță în alăptare.Toate s-au bucurat de copiii lor, dar nu au avut o naștere despre care să povestească cu drag.
Vremurile s-au schimbat, societatea a evoluat astfel încât lucrurile stau ceva mai bine în sistemul medical și ca posibilități de informare. În prezent trebuie doar să îți dorești să știi, să fii informat și să ai curaj să aplici, să cauți ce ți se potrivește ca plan de naștere, medic, sistem medical de stat sau privat, costuri aferente.
sursă foto: Parenting Academy
Știu că cei de la Parenting Academy au pregătit la început de februarie un eveniment dedicat părinților și viitorilor părinți. În cadrul evenimentului specialiștii vor explica pe îndelete aspecte esențiale pe care părinții trebuie să le știe în legătură cu nașterea naturală și necesitatea alăptării copiilor. Evenimentul va fi moderat de Ioana Chicet-Macoveiciuc, blogger de parenting la Printesa Urbana.
Locație eveniment – Hotel Sheraton
Data – 11 februarie, ora 10.00
Specialiștii invitați sunt:
▫ Dr. Dr. Marius Romila, medic primar obstretică şi ginecologie;
▫ Dr. Ilinca Tranulis, medic specialist pediatru, consultant în lactație certificate internaționat IBCLC,
▫ Irina Popescu, moasă licențiată și consilier pentru alăptare în formare
Participanții vor învăța despre:
1. Nașterea naturală
▫ Cum te pregătești pentru nașterea naturală
▫ Planul de naștere. Ce este și ce trebuie să cuprindă
▫ Avantajele si dezavantajele unei nașteri naturale
▫ Care este diferența dintre nașterea naturală și nașterea natural medicalizată. Anestezia
▫ Când nu este indicată nașterea naturală
2. Despre alăptare
▫ Importanța orei magice pentru alăptare
▫ Tot ce trebuie să știe o mama care dorește să alăpteze
▫ Etapele unei alăptari corecte și nevoile beblușului
▫ Alimentatia mamei în timpul alăptării
Preţul biletului este de 60 lei pentru prezența în sală și 40 de lei dacă doriți să urmăriți evenimentul online.
Rezervarea unui loc în sală se face aici: http://
Dacă doriți informații suplimentare puteți apela numărul de telefon 0756. 242.667 sau consulta site-ul Parenting Academy http://www.parenting-academy.ro/eveniment/3/nasterea-naturala-si-alaptarea