Se apropie sărbătoarea Paștelui. Dacă aveți cititori debutanți în familie, iubitori de povești atractive dar și educative, glume deștepte, cu idei despre cum să meșterești lucruri interesante și mașinării fermecate, atunci dați o raită pe site-ul celor de la editura Frontiera.

Pentru Loli, iepurașul a venit mai devreme cu o mică surpriză. A venit cu povești și copilul s-a bucurat nespus, ba chiar a rezistat tentației de a desface pachetul până am revenit de la un curs, pentru care am plecat în afara Bucureștiului. A vrut să ne bucurăm împreună de poveștile cu pui și vulpi, cu personaje creative și iubitoare de frumos.

Iată despre ce vorbesc:

Puiu și Vulpoi

  • Un volum plin de haz, care grupează trei povestiri: PetrecereaO supă bună și Stai nemișcat! Formatul benzi desenate nu l-am probat cu Loli până acum, deși avem astfel de volume în bibliotecă. A urmărit suita desenelor acestui gen de povestire fiind captivată de peripețiile lui Puiu, care i s-au părut super amuzante. Acesta face lucruri care te fac să zâmbești, iar Vulpoi e foarte serios, dar și înțelept, capabil să privească cu înțelegere pe Puiu dincolo de năzdrăvăniile lui.

  • Ilustrațiile sunt tare plăcute ochiului, în tonuri calde, iar cartea este ușor de mânuit de către copil.
  •  Și după nenumeroasele premii primite, cartea merită atenția noastră. Pe mine m-a surprins cât de mult s-a amuzat copilul.
M-am întrebat de ce se amuză copilul citind această carte? Pentru că autorul prezintă frumos copilul din el, retrăindu-și parcă copilăria, copilul la vârsta de „puiu” în general, precum și relația părinte-copil. Copila mea se vede în Puiu și cred că toți copiii se vor recunoaște în acest personaj.
Puiu iubește să se joace oriunde, oricând și se miră cum de Vulpoi(adultul) nu vede cât de amuzant e să dai o petrecere în baie. Apoi, știți conversațiile, dialogul cu întrebări sâcâitoare când ești ocupat tare și îți vine să înghiți copilul de drag dar şi ca să tacă odată? Ei, iată, povestea cu supa, surprinde metaforic această situație. Și ultima poveste, care este despre stare, adică neastâmpăr, despre cum poți la vârste mici să NU stai locului. Cum foiala, nevoia de o mică ronțăială şi setea apucă copilul exact atunci când chipurile te ajută cu ceva important și toate devin brusc, instantaneu și deodată egal importante cu lucrul tău.
O să vă placă cartea! Este imaginea din familia mea dar şi a ta. Te vei convinge!

Serafim și mașinăriile fermecate

Are un ton atât de duios, că vă veți îndrăgosti de povestea asta. Va avea parte de multe citiri.
Mie, adultului, mi-a plăcut mult. Interesant a fost faptul că, în mod firesc, inițial am văzut lucrurile diferit față de copil. El a văzut comicul situațiilor, curajul lui Serafim, și, și-a dorit fiecare mașinărie construită de personaj. Eu am simțit frământările lui, cu tot optimismul personajului, precum și dorința de a-și trăi viața în ritmul lui. Finalul cărții ne-a mulțumit pe amândoi.
Fiecare poveste vine și cu un mesaj mai puțin evident: prietenia este ceva minunat și aduce aproape nu numai pe cei care se aseamănă.
Așadar, v-am făcut poftă de povești? Iată 2 cărți bune de pus în tolba Iepurașului pe lângă celelalte bunătățuri binemeritate. Pe site-ul prietenilor noștri sunt și câteva reduceri la titluri foarte bune.

Spor la citit!

La capitolul Recenzie carte, puteți vedea ce altceva am mai citit și vă puteți inspira. Primim și noi idei, nu vă sfiiți să ne scrieți.

Dacă aveți nevoie de inspirație pentru activități distractive acasă sau în deplasare, iată aici secțiunea cu activități pentru dezvoltarea de abilități practice.

Totodată, vă invit să urmăriți pagina de Facebook a blogului AICI, sau să vă abonați la newsletter.

Cartea mea – Ce vezi, copile? – își poate găsi loc și ea în tolba Iepurașului, pentru voi sau pentru bunici, prieteni – fiind o carte de conectare în familie. Are book-trailerul –  AICI. Dacă o veți citi, să îmi dați de veste. Se găsește AICI.