Fata mea a avut un animal din plastic ordinar, o girafă (prost vopsită şi deşirată, din vreo pungă de pufuleți) de care s-a ataşat tare în ultima lună. Şi de atâta uz, i s-au rupt picioarele. Jale mare… girafa mea, o vreau înapoi. După ce s-a jeluit un pic, a venit senină către mine: Îmi faci tu, că te plicepi! Mami, te log, apoi înghițit şi miaunat încă un llvogg. R-ul, mânca-l-ar soarta, nu vrea deloc să se pronunțe, mai ales acum cu 2 dinți lipsă. Pentru impresia artistică s-a străduit. Am apreciat.

Zic bine, îți fac girafă. Mă gândeam că am nişte fetru printr-o cutie, lipesc cu silicon o formă de girafă (după vreun desen), umplu forma cu câlții din perna stricată şi am scăpat.

Dar, când îți faci de treabă, cu treabă te alegi. Fetrul era cocoțat pe dulapul mare, cel până în tavan, iar ca să aduc scara aveam de răscolit un balcon întreg.

Bine, fie! Cos. Facem ceva mic. Mic-mic…însă mi-a ieşit pe nas. Cu degetele pulsând, am reuşit.

A durat o oră şi un pic, am obținut un pluş drăguț.

Povestea în imagini, voila:
  • Sablon, material de cusut, cusutul 
șablonul – desenați cum vă pricepeți/ dați o căutare pe Google și după modele, tăiați un tricou vechi pentru a obține modelul din material pentru cusut
  • Umplerea jucăriei
Etapa de umplere cu câlți
  • Mici detalii – cornițe, coadă, ochi – din nasturi
display final!
Copilul mulțumit!

Orice proiect vine și cu o lecție: despre cusut ( în plus – Loli a participat la realizarea șablonului, susținut moral mama în timpul cusutului) și despre animalul pe care l-am făcut din pluș. Câteva curiozități despre magnificele girafe, nu strică:

  • Girafele sunt cele mai înalte animale de pe Pământ.
  • Puii la naștere cad de la înălțime, pentru că femelele nasc din picioare. Puii nu pățesc nimic, merg singuri la o oră după naștere.
  • Limba girafelor este și cu un pic de mov. Movul fiind culoarea preferată a fetei mele, girafele prin asociere sunt preferate…momentan.

Noi am lucrat ceva timp în urmă și o caracatiță dintr-o pereche de ciorapi vechi, în 10 minute. Iată AICI.

Am dat folosință și șosetelor vechi – AICI.

Spor la joacă!

Primim idei de jucării cu drag, să le încercăm și noi.

Pentru noutăți, informații utile, jocuri dedicate picilor de 4-10 ani vă invit să urmăriți pagina de Facebook a blogului aici.

Dacă vrei să vezi ce cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii, pentru proiecte DIY, găsiți inspirație aici – Diverse DIY.

Dacă vreți să îmi spuneți părerea voastră despre cartea mea, iată trailer-ul este AICI, se poate comanda de AICI.