Stiți cu siguranță filmul și cred că mulți dintre noi ne-am fi dorit să petrecem o noapte aventuroasă printre exponatele unui Muzeu. Acum filmul e film, în viața reală nu prind viață dioramele, însă copilul tău se poate bucura de o seară specială, printre oameni care lucrează la un Muzeu și pot face un tur al expoziției alături de aceștia. Apoi, după povestea de seară, să dormi visând propriul film O noapte printre giganți …din/în Muzeu.

G1
sursa foto https://www.facebook.com/muzeulantipa/photos

Noi, adulții, stăm acasă și așteptăm prichindeii să vină cu capul plin de povești după o astfel de noapte. Da, nu e pentru adulți, este pentru copii.:) 🙁

Unde o astfel de aventură? La Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”
Înainte să intru în detalii, haideți să vă zic cum a fost prima mea noapte la Muzeu. Prima ediție se numea Legănați de Deinotherium. Acolo unde stă Deinotherium gigantisimum, cel mai valoros exponat al Muzeului Antipa, situat la parterul Muzeului, avea să fie tabăra de noapte a primilor curajoși, care voiau să vadă cum este munca unui specialist în muzeu, cum vine seara în muzeu, cum se închid ușile, se verifică dioramele, se încuie tot (să nu cumva să prindă viață animalele, glumesc!), cum povestea de seară la muzeu devine povestea unei specii (evoluție, curiozități, la care se poate participa interactiv) și cum Moș Ene îi găsește…și la Muzeul Antipa.

D1
sursa foto https://www.facebook.com/muzeulantipa/photos

Aveam emoții, era vorba despre un eveniment nou pentru muzeu, despre primul muzeu devenit peste noapte loc de tabăra pentru copii, și, pentru noi, slujitori ai muzeului rămași la serviciu. Au venit și ei cu emoții la pachet, au lăsat patul de acasa liber și pe părinți, să se descurce, fără ei, o noapte.
Cum a decurs? Ne-am cunoscut, explicat regulile muzeului, am făcut garda în expoziție (tur, explicații, curiozități pe ici colo, stins luminile pe rând), a fost ascultată povestea de seară și apoi nani. Pentru unii somnul a venit ușor, pentru alții mai greu. După ce s-au pus în sacii de dormit, pe unii i-am învelit, pe alții i-am lăsat cu rutina de somn ( citit dintr-o carte la lanternă :), m-am așezat și eu în sacul de dormit. Așteptând somnul priveam de jos scheletul Deinotheriumului și nu era nimic neobisnuit. Era așa natural să îl văd în semiumbră, m-a lovit: parcă am făcut asta de când lumea. Pffff, serviciul îți intră în piele. Am adormit greu, am dat ture printre sacii de dormit, învelit pe unul altul, șușotit cu colegii (nu aveau somn nici ei).

d2
sursa foto https://www.facebook.com/muzeulantipa/photos
sursa foto: Muzeul Antipa, modificata pentru a ascunde chipul copiilor

A fost o experiență interesantă. A fost și copilul din noi acolo, părtaș la aventură. Am repetat-o de mai multe ori. A fost frumos de fiecare dată plus/minus peripeții de ținut minte. Am întâlnit copii pasionați de muzeu, de natură, iscoditori, cu dorința de a cerceta lumea, descoperi mistere. Au fost tot felul de întâmplări, unele amuzante și altele mai puțin plăcute. Ideea unei nopți la Muzeul Antipa a venit din dorința de a oferi copiilor o experiența frumoasă, educativă și distractivă, în același timp.
Bun, gata cu amintirile. Noaptea la muzeu este dedicată copiilor, v-ați dat seama. Știu, și adulții vor tabără la muzeu, probabil va fi, la un moment dat, un eveniment dedicat lor. Rămâne de cercetat…
Muzeul Antipa a reluat și vara aceasta serile la Muzeu, prin urmare, dacă aveți mândri și mândruțe pasionați de natură, cercetare, uitat cu lupa la insecte, în baltă, musai să le rezervați un loc la O noapte printre giganți. Detalii găsiți pe site-ul Muzeului Antipa aici.
Ce se pregătește pentru vară, la Antipa, în materie de ateliere, evenimente puteți afla, printre primii, dacă vă înscrieți la newsleterul Muzeului.

Loli nu are vârsta necesară să savureze o noapte la Muzeu. Sper să îi placă ideea asta. Până atunci mergem să vedem fluturii...

13522428_10208721744952775_1662759677_n