Sunteți pregătiți! Urmează partea a II- a a seriei – Să ne pregătim de Crăciun! Primele pregătiri au avut ca vedetă bradul și castanele, linkul pentru inspirație → Brad decorativ din castane.

În cutia cu materiale pentru proiecte DIY aveam niște samare (semințe aripate de frasin) și păstăi de salcâmi, recoltate de prin parc.

În weekend, am avut poftă de paste. Cum ne place să experimentăm în bucătărie, ne facem singuri pastele. În plus, fabricarea pastelor se lasă și cu joacă, deoarece Loli ne ajută cu manivela la mașina de paste. De altfel, dacă e cu făină și alte chestii senzoriale, clar, Loli e prima la suflecat mâinile și făcut treabă(mizerie).

Prin urmare, pe lângă aluatul pentru paste făcut de Iulian, mândra a plămădit un aluat simplu, pe care l-am folosit la crearea unor decorațiuni pentru brad (mai speciale).

Mod de lucru – ornamente delicate de Crăciun

Aluat:

  • făină (ce aveți prin casă);
  • apa;
  • sare.

Nu pun proporții, ideea este să obțineți un aluat care să se întindă lejer cu sucitorul.

Formele noastre, cele de fluture și inimă, sunt de prin cutia cu forme pentru plastilină. Folosiți ce aveți la îndemână și se potriveste cu materialele voastre.
Elementele de decor pot fi adăugate înainte de coacere sau după. De exemplu, păstăile nu s-au lipit de aluat, așa că am folosit lipici incolor.
Cu un băț pentru frigărui, am făcut găuri pentru a le putea pune ața și atârna în brad. Le-am găurit înainte de coacere, însă acolo unde a fost nevoie, am lipit ața cu lipici incolor pe spatele ornamentului, după ce s-au răcit.

Ornamente delicate de Crăciun, marca Loli:

  • Inimi cu aripi
  • Fluturi cu aripi din samara și corp din păstai
  • Libelulă
Am preferat să le lăsăm necolorate și fără vreun sclipici. Loli a colorat două inimi ca să fie și o pată de culoare. Una e atârnată, celalaltă nu are ață, e pusă la baza bradului.
Ornamentale sunt foarte delicate (să le aranjați cu grijă), sunt foarte plăcute ochiului și extrem de simplu de realizat.
Pregătirea aluatului(joaca cu făina), primele modele – primele încercări
Etape de lucru – pregătirea pentru cuptor!
Împodobim bradul:)))
Detalii ornamente
Gata bradul!

Deci? Nu-i așa că ornamentele din aluat, samare și păstăi sunt o idee bună?

Spor la treabă! 

Sper să vă inspire ideea noastră. Primim idei cu drag, puteți să ne arătați ornamentele voastre, să le încercăm și noi.

Pentru noutăți, informații utile, jocuri dedicate picilor de 4-10 ani vă invit să urmăriți pagina de Facebook a blogului aici.

Dacă vrei să vezi ce cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii, pentru proiecte DIY, găsiți inspirație aici – Diverse DIY.

Dacă vreți să îmi spuneți părerea voastră despre cartea mea, iată trailer-ul este AICI, se poate comanda de AICI.