Cred că suntem toți de acord cu faptul că pandemia a venit și cu părți bune. Pentru noi așa a fost și încă simțim acest lucru.

Am avut momente în familie mai concentrate, mai intense (cu multă dragoste, dar și cu tantrumuri multe), ne-am jucat mai mult, ne-am plictisit tare ca apoi să devenim foarte inspirați, am călătorit mai mult prin țară, am ajuns și pe meleagurile copilăriei și am redescoperit locurile în care am crescut. Am prezentat copilului locuri dargi, de care ne leagă multe amintiri, ne-am creat amintiri noi, în familie.

Anul trecut, pe vremea asta, după carantină, am fost la bunici și am stat ceva vreme acolo.  S-a bucurat copilul de atenția bunicilor, ne-am aventurat și prin împrejurimile orașului nostru natal.

Am pus la un loc excursiile de pe meleagurile moldave, care i-au plăcut fetei noastre. Sunt 3 la număr.

Așadar,

  • Prima întâlnire cu Cetatea Moldovei a fost foarte plăcută. Intreaga poveste, iată AICI.
Aici voia armură și ea!
  • Castelul de la Miclăușeni – l-am vizitat într-o zi frumoasă de iunie, de dimineață, cu roua proaspătă pe iarbă. Am fost o plăcere să ascultăm povestea lui și să ne plimbăm prin împrejurimile castelului, să respirăm aerul curat al pădurii. Povestea acestei excursii – AICI.
Pe peluza castelului la ”căutat” trifoi cu patru foi.
  • La recomadarea bunicului Dan am vizitat un muzeu foarte frumos – Muzeul ”Popa” de la Târpești, încărcat de istorie, unde am făcut cunoștintă cu ceea ce înseamnă cu adevărat arta populară și pe care, la rândul nostru, vi-l recomandăm cu mare căldură. Bunicul Lolitei este foarte legat de acest muzeu pentru că de-a lungul timpului el și familia care a întemeiat acest Muzeu au colaborat foarte frumos. Povestea vizitiei la muzeu și povestea bunicului – AICI.

Sper să vă inspire micile noastre excursii, astept și poveștile despre locurile voastre natale și ce putem descoperi în zonă.

Vacanță plăcută!

Inspirație pentru excursii scurte și călătorii de durată avem la secțiunea → Călătorii. Nu uitați că vă așteptăm cu noutăți, informații utile, jocuri și evenimente dedicate picilor de 4-7 ani pe pagina de Facebook a blogului – Aici.

Dacă vă este mai ușor pe mail, vă invităm să vă înscrieți la newsletter.

Dacă vrei să vezi/vedeți ce ne place să citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii, pentru activități cu copiii, găsiți inspirație aici – Activități cu copii.

Cartea mea are book-trailerul –  AICI. Dacă o veți citi, să îmi dați de veste. Se găsește AICI.