Am făcut un serial al vacanței noastre petrecute anul trecut în Polonia și iată că acum se pot face reluări. Dacă până acum am avut câte un mic episod, acum le avem pe toate la un loc. Nu sunt ambasadoarea acestei țări, dar nu pot să nu povestesc cât de mult m-a impresionat. Veți vedea că am precizat la un moment dat că am plecat fără nicio așteptare. Știam că avem un plan de călătorie bine făcut, că ne-am setat niște obiective bune din punct de vedere turistic. Am primit mult mai mult.

Primele stații pe drum până în Polonia

Să vedem,

  • Am făcut câteva opriri interesante înainte de a intra în Polonia care parcă ne-au pregătit pentru tot ce am văzut în Polonia, iată link aici.

Prin Polonia

  • Am luat la rând orașe care ne-au plăcut mult tare, în care am găsit lucruri de făcut, de admirat, de văzut la tot pasul, așa că un ochi AICI.
Prima parte a turului nostru, din Ungaria începând.

Mi-am petrecut ziua într-un oraș care ne-a rămas în suflet, Wroclaw. Merită luat la pas, este cochet, verde și curat și plin de locuri numai bune de explorat cu cei mici.

Înainte de rămas bun

  • Ultima oprire a traseului nostru prin Polonia a fost Varsovia. Capitala Poloniei este un oraș plin de parcuri, poate nu la fel de curat (pe alocuri) ca celelalte pe care le-am vizitat, dar destul de verde ca să poți trece cu vederea micile scăpări dintr-o metropolă. Și care nu pare superaglomerată pe șosele, nici pe străzi.

Așadar, nu  treceți cu vederea această țară. Nouă ne-a plăcut mult. Nu am întâlnit turiști români începând cu Slovacia și nu zic că e ceva de rău, dar culmea nici prea mulți turiști de alte naționalități. Refugiții ucraineni nu i-am încadrat la turiști, erau la tot pasul prin Varșovia. Polonezi erau peste tot la atracțiile lor turistice, ceea ce demonstrează că fac turism la ei acasă, ajutând în acest fel economia propriei țări, nu că nu și-ar permite să călătorească. Prețurile la mâncare în oraș mi s-au părut mai bune ca la noi, la magazin sunt ca la noi, plus că paritatea e cam la fel (1 zlot este 1 leu și o bani ceva). Citeam prețul produselor din supermarket în română, deși era în moneda lor, pentru că ar fi fost cam aceeași bani. Vă descurcați din punctul ăsta de vedere.

La final,

Călătorii cât de multe!

Sper că v-am inspirat să puneți Polonia pe lista destinațiilor de vacanță în 2023, după povestea micului nostru tur. Pentru alte destinații inspirați-vă din secțiunea → Călătorii. Nu uitați că vă așteptăm cu noutăți, informații utile, jocuri și evenimente dedicate picilor de 4-7 ani pe pagina de Facebook a blogului și pe pagina de Instagram – acolo pun poze mai multe și filmulețe faine.

Dacă vă este mai ușor pe mail, vă invităm să vă înscrieți la newsletter.

Dacă vrei să vezi/vedeți ce ne place să citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii, iar pentru activități cu copiii, găsiți inspirație aici – Activități cu copii.

Cartea mea (care nu e musai despre călătorii) are book-trailerul – AICI. Dacă o veți citi, să îmi dați de veste. Se găsește AICI.