Și…Sfârșit! Ce poveste frumoasă, nu-i așa?

Hai, nani. E vremea să dormim.

Aaaaa, dar vreau încă o poveste să îmi spui sau… mai vreau o poveste cu …şi cu …şi care.

Vă pare cunoscut acest dialog?

Încă o poveste…

De obicei, fata mea spune după multe negocieri: vreau o poveste din gândul tău. Copiii cred că singurele noastre gânduri sunt despre ei şi cu multe poveşti pentru ei. Adorabili, nu?

Bun, dacă vă recunoaşteți în dialog atunci iată o carte pentru voi. Da, exact! Un roman mic, amuzant, cu capitole scurte, cu mult galben, un lup, un fermier şi fii lui, şi păsări de curte imaginate inedit.

1-2 capitole pe seară. Primul „MicRoman” din colecția Editura Frontiera terminat săptămâna aceasta de Loli.😍

Povestea cu lupul, scrisă de William McCleery, este o poveste pentru copiii care încă nu ştiu să citească şi părinții sunt vocea poveştilor, dar şi pentru cititorii şcolari care citesc singuri.

Michael şi tatăl lui construiesc seara la culcare, la prânz sau în momentele de relaxarare din drumeții, micile excursii de weekend (alături de prietenul Stefan), povestea cu lupul Waldo şi găina Curcubeu. Da, exact cum ați auzit. Numele personajelor de poveste au trecut printr-un proces haios de botez. Vedeți voi în carte.

Şirul întâmplărilor cu lupul Waldo şi găina Curcubeu nu ar trebui să se lungească aşa mult (cartea are 10 capitole), pentru că, se ştie, cine e de salvat într-o poveste este salvat, iar personajul care are învățăminte de tras aşa face în final. De fiecare dată finalul este oprit, pentru că Michael are nevoie să „mai continue puțin povestea”.

Lupul Waldo, cu ajutorul naratorilor, aproape la fiecare capitol pune mâna pe găina Curcubeu, numai că asta ar aduce finalul poveștii…care nu e dorit de ascultători. Șiiii urmează alte pățanii, alte idei, alte negocieri despre cum ar trebui continuată povestea. Veți fi plăcut încântați, vă asigur.

Dacă micii cititori sunt pasionați de scris, de poveşti, cartea le oferă un bun model de creştere a unei poveşti, cu mici triggere, suspans de la un capitol la altul.

Ce îmi place la poveste este că a fost scrisă în 1947, de demult ar spune generația cititorilor de vârsta fiică-mii, însă cu toate astea dragostea pentru povești este la fel de actuală: copiii de azi, la fel ca cei de ieri se hrănesc cu poveşti, trăiesc poveștile, învață prin povești, iar părinții care încă spun copiilor poveşti retrăiesc copilăria alături de pruncii lor.

Cartea galbenă a apărut recent la editura Frontiera şi face parte din seria recent lansată – MicRoman. Ilustrațiile cărții sunt semnate de grafic designerul Dan Dulău, iar macheta originală a cărții (și a colecției Mic Roman) îi aparține lui Andrei Tache de la Fabrica de Design.

O lectură potrivită pentru 7-12 ani, plină de umor.

Spor la citit!

Următoarea carte din lista noutăților editurii Frontiera este Haiku Siberian. Povestim zilele astea şi despre acest roman foarte apreciat şi premiat.

Până atunci, dacă nu ai văzut ce am citit recent, iată aici găseşti mai multe informații – Recenzie carte.

Pe lângă citit, ne ocupăm și de mici proiecte DIY. Ce meșterim și ce jocuri jucăm–găsiți la secțiune dedicată Jocuri și joacă.

Dacă vreți să îmi spuneți părerea voastră despre cartea mea, iată trailer-ul este AICI, se poate comanda de AICI.