Avem câteva noutăți în bibliotecă de la editura noastră de suflet – Editura Cartemma. Azi mă voi opri la două dintre cele mai noi apariții ale editurii – colecția povești cu bufnițe pentru copii, 4-7 ani.  Peste câteva zile, am să vă prezint și celelalte noutăți ale editurii.

Până atunci, iată, de aceeași autoare, Jane Chapman – 2 titluri:

  • Nu mi-e somn 
  • Iubire cât pentru doi

Sunt două povești foarte drăguțe și potrivite pentru 4-7 ani despre dragoste, limite blânde, despre importanța legăturilor de familie.

Povești cu bufnițe

Nu mi-e somn

  • este o carte încântătoare, frumos ilustrată, cu o poveste amuzantă și duioasă (de asemenea), despre un pui de bufniță Mo și bunica lui. Cei doi se pregătesc de culcare și, cu siguranță, veți recunoaște momentele clasice de „nu mi-e somn”. Știm toți cum înainte de a pune capul pe pernă (ca din senin!) apar miile de nevoi – vreau să mă joc, vreau apă, vreau la toaletă, nu-mi place pijamaua, nu am lumină, vreau cina din nou etc.

  • Copiii au nevoie de rutină, de mici ancore care să le aducă liniște, să coopereze când vine ora de culcare. Este drăguță abordarea autoarei: personajul adult nu este mama sau tata, ci bunica. Bunica bufniță este blândă, foarte grijulie, știe trucuri pentru ora de culcare, iar puiul de bufniță este delicios.
  • Cartea este minunată și prin modul sensibil și discret în care din poveste răzbate importanța rolului bunicilor în viața nepoților, importanța legăturilor de familie.

Pentru noi povestea a picat foarte bine. Loli are momentele ei de foială înainte de somn și cartea ne-a dat soluția pentru dorințele de apă, joc, pâine, pipi din nou etc.

Vă las pe voi să o descoperiți pe bunica bufniță. Mă gândesc, ca data viitoare când o duc pe Loli la bunici, să pun și cartea în bagaj. Sigur le va prinde bine.

Iubire cât pentru doi

  • povestea îi găsește pe cei doi, puiul de bufniță Mo și bunica lui, la momentul prezentării unui nou membru al familiei. Bunica are o surpriză pentru Mo: Bibi este mica lui verișoară, care a venit în vizită și …se bucură de toată atenția bunicii. Mo devine debusolat și un pic gelos. Buni știe trucuri, am zis, nu?

Un nou membru al familiei aduce multă frustrare, neliniște, nevoie sporită de atenție, gelozie. Este normal. Acceptarea vine lin, gelozia se transformă în dragoste la fel de lin, când ai o bunică ca cea din carte.

„_- Pe vremuri îmi dădeai un biscuit întreg, Buni!(…)

Nu mă mai iubești din toată inima?(…)

Atunci când un bebeluș vine pe lume, iubirea bunicilor crește.”

Ambele cărți sunt frumos ilustrate și mimica lui MO modelează emoțiile binecunoscute fraților, verilor mai mari. Copiii vor recunoaște propriile trăirile și până la finalul cărții  vor fi cu zâmbetul pe buze și cu liniște în suflet. Vor simți exact ce simte puiul Mo… că mami, tati, buni, bunicul ”te iubesc la fel de mult ca întodeauna.”
Pachetul cu cele 2 cărți – povești cu bufnițe pentru copii – beneficiază de reducere zilele astea pe site-ul editurii Cartemma – link AICI. 
Între timp am un concurs frumos, pe blog, în pateneriat cu editura. Puteți câstiga cartea Astăzi eu gătesc. Detalii mai jos.

Spor la citit!

#vacanțăplăcută

AICI este pagina de Facebook a blogului, acolo vezi când public lucruri care mi se par interesante și te-ar putea prinde și pe tine. Sau te poți abona la newsletter. Dacă ești în căutare de idei de activități, jocuri – AICI vezi ce jocuri inventăm sau ce meșterim.

Când nu ne jucăm, citim.. și invers! Dacă vrei să vezi ce alte cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii.

Nu știu dacă v-am mai spus dar inspirația m-a lovit și pe mine ceva vreme în urmă și am pus pe hârtie o poveste pentru copii și părinți. O carte precum un album de amintiri, pentru momentele de liniște și conectare în familie.

Vă las book-trailerul –  AICI. Dacă o veți citi (cartea se găsește AICI) să îmi dați de veste.