Am recapitulat mai jos seria de 3 articole în care am dezvoltat tema pregătirea pentru școală.

Subiectul pregătirea pentru școală l-am lucrat cu Cristina, prietena din cartier a fetei mele. Dacă pe Cristina nu v-o amintiți, iată aici reminderele: 5 subiecte, 5 sfaturi, sugestii utile pentru vacanţă – recapitulare!, Consiliere pentru părinţi și educatori, în vederea adaptării copiilor la grădiniţă.

Așadar,

Partea I

– partea de introducere, pregătirea emoțională, materială, evaluarea psihosomatică în vederea înscrierii la școală.

Link – ul este AICI.

Partea  a II-a

– a fost despre Relația părinte – cadru didactic, cum dezvoltăm și întreținem relația cu școala în familie și în afara ei.

Link – ul – AICI.

Partea a III-a

  • a fost despre Temele școlarilor și temele părinților, despre responsabilitatea temelor și rolul părinților în viața școlarilor (cu teme).

Link – AICI.

Aceasta  a fost seria Pregătire pentru școală. Sper că v-au fost de ajutor temele abordate.

Spor la pregătiri!

AICI este pagina de Facebook a blogului, acolo vezi când public lucruri care mi se par interesante și te-ar putea prinde și pe tine. Sau te poți abona la newsletter. Dacă ești în căutare de idei de activități AICI poți să vezi ce meșterim.

Când nu ne jucăm, meșterim lucruri, citim! Dacă vrei să vezi ce cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii.

Inainte de a încheia – Știm că zilele astea nu vedem cum va evolua școala după perioada de #statîncasă din cauza pandemiei, însă nu uitați să pregătiți copiii pentru cea mai frumoasă și importantă etapă din viața lor.