Copilului meu îi place să dea cu bățul în baltă. Nu e vorba de gafe, ci despre plăcerea de a înmuia bățul în apă şi vedea ce se întâmplă: cercuri, bule, stropi etc.
Loli spune la tot acest procedeu/joacă: pescuit.
Bon, păi dacă tot e cu plăcere de pescuit, hai mama, să mergem la pescuit. Să aflăm ce înseamnă să pescuieşti.

Locație

A căutat şeful pescar al familiei o baltă unde poți prinde peşte uşor, cu verdeață, umbră, peisaj plăcut ochiului şi linişte. Am vrut un loc unde regulile pescăreşti şi ale bunului simț se respectă.  După ceva scroll-uri şi un telefon am ales Lacul Varlaam, din Adunații Copăceni.
Tot specialistul casei într-ale pescuitului împreună cu ucenica s-au ocupat de cumpărături: undițe pe dimensiuni, linie pentru pescuit, nadă şi alte trebuincioase pentru statul pe baltă.
În ziua Z ne-am pornit spre baltă. Am făcut grătarul de acasă, deoarece la locație nu era permis. Lucru care ne-a făcut să apreciem zona şi mai mult. Ne place carnea friptă şi potolul pe pătura de picnic, dar nu ne place fumul și gălăgia care însoțeşte de obicei grătargii.

Cât a durat pescuitul copilului?

Destul de puțin. Cât pentru 3 poze şi un peşte mic – o roşioară. A prins copilul peşte! Pescuitul nu a durat, dar Lolitei i-a plăcut zona, să se joace cu pietricele, cu nada, cu viermii şi râmele. I-a plăcut să exploreze micul loc amenajat pentru pescuit şi să ne privească cum ne facem de lucru într-ale pescuitului.
Micul dejun pe baltă este mult mai gustos ca acasă!

Cine a descoperit că îi place să prindă peşte?

Da, eu care nu sunt răbdătoare de fel, însă peştii au tras la cârlig bine, că nu mai dovedea Iulian să armeze cu viermi undița. Parcă m-au cunoscut şi nu mă lăsau să aștept, imediat hop la cârlig.

Ce ne-a plăcut pe baltă?

Liniştea, peisajul, plimbarea pe malul bălții, zborul păsărilor, vederea şopârlelor şi a diverselor vietăți care stau să fie admirate pentru că nu se simt deranjate de prezența omului.

Repetăm experiența?

Cu siguranță! Pentru ieşirea în natură dar şi pentru roşioarele super gustoase trase la tigaie cu mălai.

Tips&tricks

Aşadar, atunci când vreți să faceți botezul copilului într-ale  pescuitului:

  • alegeți un loc pentru pescuit care să satisfacă nevoile copilului de joacă şi rezistență la călătorit. În concluzie: baltă aproape de casă şi un drum scurt, umbră şi peisaj frumos.
  • Pregătire ieşire: din timp, explicat regulile de siguranță pentru statul pe malulul unei apei.
  • Unelte de pescuit potrivite pentru copil. Loli are o vargă/undiță mică, specială pentru copii.
  • Momeala vie poate pune capac experienței. Atenție la reacții. Dacă te strâmbi când pregăteşti undița, s-a dus pescuitul copilului. Nu va pune mâna pe viermi şi râme nici picurat cu ceara. Noi nu am avut această problemă, Loli nu e sensibilă, eu am ceva reticențe.
  • Alimente şi alte lucruri necesare pe baltă:

Stil minimal: scaun, undițe şi lansete, suport pentru cele menționate înainte, nadă, mâncare la pachet, apă.

Stil extended pentru pescuitul în familie: scaune, masă de picnic, umbrelă, cremă de protecție solară, spray pentru căpuşe şi insecte, haine de schimb, pălărie, jucării, apă şi gustări, sendvișuri la care copilul nu face nazuri. Nu avem nevoie pe baltă de un copil plictisit, obosit, înfometat şi miorlăit, deoarece plăcerea pentru pescuit fuge rapid, la fel și peștii. Prin urmare exclus încă o tură pe baltă în familie.

De reținut!

Primul pescuit al copilului nu trebuie să fie musai cu prins peşte mult, stat nemişcat ca să nu sperie peştii. Trebuie să fie plăcut, timp cu familia şi joacă cât încape.
Hai, să auzim poveşti pescăreşti de familie.

La final,

Inspirație pentru locuri de pescuit, excursii scurte și călătorii de durată avem la secțiunea → Călătorii. Nu uitați că vă așteptăm cu noutăți, informații utile, jocuri și evenimente dedicate picilor de 4-7 ani pe pagina de Facebook a blogului și pe pagina de Instagram – acolo pun poze mai multe și filmulețe faine.

Dacă vă este mai ușor pe mail, vă invităm să vă înscrieți la newsletter.

Dacă vrei să vezi/vedeți ce ne place să citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii, iar pentru activități cu copiii, găsiți inspirație aici – Activități cu copii.

Cartea mea (care nu e musai despre pescuit) are book-trailerul – AICI. Dacă o veți citi, să îmi dați de veste. Se găsește AICI.