Cu 2 sâmbete în urmă, după o dimineață plină (logopedie, aniversare mamaia) și un somn de prânz bun, am ajuns cu Loli la teatru. Am pregătit copilul de joi – Loli, mergem la teatru, am citit povestea, am amintit de autor, Ion Creangă, și cum, poate la vară, ajungem și la casa lui. Doar bunicii stau la o aruncătură de băț, de Humulești. Asta, momentan, nu a fost foarte palpitant pentru ea, dar ideea de a merge la teatru o încântă de fiecare dată.

Spectacolul s-a ținut în Sala Mică, de la Romană. Cum mergeam eu cu un ochi în telefon, pe hartă, și cu unul pe mândra, ajungem, la ghici mai mult, fix în fața porții. Ca în filmele cu simpatici, pentru că după google maps nu eram pe drumul bun.

Introducere în atmosferă

Am ajuns mai devreme și bine a fost. A avut mândra timp să lege prietenii cu alți copii și colorat desenul de pe perete. Tare i-a plăcut și eu am avut așa o inimă, mai ceva cât peretele, la modul cum controla fiică-mea carioca pe suprafața verticală. Serios, acum, stângacea mea s-a descurcat frumos la colorat picioarele și penele cocoșului.

Foarte bună ideea cu desenatul pe perete. Acoperă partea de răbdare la copii, pentru că oricât de devreme sau de târziu ajungi, așteptatul nu e punctul forte la niciunul.
A început desenatul! Adevărul este că și eu aș fi colorat nițel, așa frumos era peretele. Cu siguranță mă ușuia Loli…”e pentru copii”.
Partea cu desenatul e mega molipsitoare!
Cu sârg! Un picior maro, unul mai galben așa!
Să nu uităm penajul. Colorat să fie!

Cum a început spectacolul?

Cu vocalize și cântec. Înainte de a intra în sală, personajul Găina ne-a pus la treabă, a făcut încălzirea micilor și marilor spectatori.

Încălzirea pentru spectacol!

Piesa

Am auzit o poveste din copilărie, cu ceva secvențe foarte catchy pentru noi, adulții. Pentru copiii de 3-5 ani au fost amuzante personajele, întreg spectacolul a fost fun, alert, colorat, nu știu dacă s-au prins la anumite subtilități din discursul actorilor, dar muzica, dansul, gălăgia a plăcut mult. Loli a apreciat sala – se stă pe pernuțe, totul s-a desfășurat printre spectatori. Ne-a plăcut decorul. Secvențe din poveste au fost frumos sugerate – gen apa din fântână care s-a revărsat. Spectacolul e foarte bine gândit pentru un spațiu redus, dar care poate să cuprindă o poveste plină de acțiune.

Baba și Moșul
Vezetiul – aici am intervenit cu explicații, mândra s-a născut în mileniul fără vizitii.
Secvențe spectacol
Apa din fântână
Cucoșul!
Galbenii! Loli a fost impresionată de acest covor!
Final de poveste!
Aplauze!
2 bani și povestea de (re)citit acasă!

Final de spectacol

O seară frumoasă, un copil vesel, o punguță cu 2 bani și povestea printată, de recapitulat acasă – 2 cadouri apreciate de fata mea.

Orarul spectacolelor pe luna octombrie, vedeți aici – pe site-ul Teatrului Ion Creangă.

Ce am văzut noi, când era Loli cu ceva centimetri mai mică, în aceeași sală – aici  – Bună dimineața – la teatru pe ninsoare.

Dacă vreți să vedeți cum ne mai distrăm noi, iată aici secțiunea cu activități pentru dezvoltarea de abilități practice. Totodată, vă invit să urmăriți pagina de fb a blogului https://www.facebook.com/unsoideblog/, sau să vă abonați la newsletter.