Castanele, aceste daruri ale toamnei, ne cam pun la treabă, nu? Dar e plăcut! Continuăm seria crafturilor de toamnă, cu emoții de toamnă. Glumesc, evident. Primul atelier cu castane a fost despre numere. În caz că l-ai ratat, linkul este aici.

Despre emoții și cum le gestionăm noi (uneori bine, alteori mai pùțin bine) am scris pe blog, la secțiunea Parenting, în Informații specialiști și Povești de mamă, cărți care ne ajută să înțelegem emoții – avem la Recenzie carte.

Așadar, ajut (învăț și eu în același timp) copilul să recunoască, să exprime emoții, să le înțeleagă și gestioneze cu ajutorul cărților, cardurilor cu emoții, poveștilor terapeutice pentru vârsta lui, jocuri de rol etc.

Din castane noi am pictat, zilele astea, mici materiale de suport pentru resursele menționate mai sus.

Cărțile preferate ale fetei mele: colecția Dolto – o avem de la Editura Cartea Copiilor, colectia Adrianei Mitu – găsiți pe site-ul Adrianei informații. Avem carduri de la editura Gama și alte cărți, dar care nu intră în catergoria preferate, dar sunt utile. Toate sunt povești terapeutice ce descriu emoții și cuprind dialoguri utile părinților.

Craftul acesta l-am lucrat după modelul roata mică a emoțiilor.

Avem roata de la Playful Learning – cred că au avut stand cu jucării educaționale, la un eveniment din primăvară. A fost foarte utilă pentru Loli, îi place mult să rotească săgeata, de altfel 🙂 și materialul perfect pentru realizarea emoțiilor noastre de toamnă.
Emoții la un loc!

Ne-am folosit de castane când am recitit cartea – Eu și sentimentele mele. Avem și perechea din aceeași serie – Gata, acum am destul! Bun, când avem cerere de lecturat prima carte, avem și ofertă de figuri pe castane, pentru exemplificare.

În șir, frumos ordonate, să le discutăm pe rând!

Când am avut discuția despre îmbrăcatul din dimineată asta, am pus-o pe Loli să aleagă emoțiile ei și pe ale mele. Șii… îi place și nu prea jocul. Știe ea că e greu dimineața cu dorul și vreau cu mami și tati, dar știe că are și un pic de maimuțăreală, fix de dimineață, când NU POATE NIMIC (de la dat jos din pat până la înghițit din lingură), și, totodată, știe exact ce castană să aleagă în asentiment cu fața mea.

Da, emoții și emoții. Voi ce față de castană aveți acum?

Spor la joc și vouă!
Ps. Urmează partea a III-a crafturi de toamnă!

Sper să vă inspire ce lucrăm. AICI este pagina de facebook a blogului, acolo vezi când public lucuri care mi se par interesante și te-ar putea prinde și pe tine. Sau te poți abona la newsletter. Dacă ești în căutare de idei de activități AICI poți să vezi ce meșterim.