Ne-au rămas câteva castane nefolosite în cutia noastră de materiale pentru proiecte DIY și ne-am gândit să le folosim la construirea de obiecte de decor pentru Crăciun. Să intrăm deja în atmosfera de sărbătoare și bucurie! Suntem sătui de atmosfera apăsătoare a pandemiei, nu?
Nu știm unde/cum vom petrece Crăciunul anul acesta, însă vrem să avem casa înfrumusețată.
Din castanele rămase am făcut un altfel de brad de Crăciun. L-am proiectat pe hârtie, ne-am sfătuit cu mândra cum să arate și ne place rezultatul obținut.
Așadar,

Materiale brad decorativ din castane:

  • Castane
  • Sârmă de cupru mai groasă
  • Culori
  • Un suport – dacă spirala are nevoie de mai multă susținere
Bradul cu castane poate fi atârnat, spirala se va alungi, efectul va fi unul curgător sau poate fi expus de sine stătător.

Cum se fabrică un brad decorativ de Crăciun din castane:

  1. Se găuresc castanele. Dacă sunt proaspăt culese se găuresc usor cu o țepusă de frigărui. Ale noastre au stat pe balcon și s-au uscat, fiind mai greu de găurit. Cu bormașina și cu atenție sporită, le dovediți.
  2. Se etalează castanele pe sârmă.
  3. Colorăm inima castanei. Ar fi de preferat să le colorați înainte. E complicat după montare, credeți-ne pe cuvânt. Dar focurile creației când ard…ard și uiți detalii.
  4. Se aranjează spirala.
  5. Găsiți un loc de prezentare în casă, de unde decorațiunea să vă încânte ochiul și să vă amintească că mai sunt puține zile până la Crăciun.
Etapa de proiectare/construcție spirală
Prima montare/prezentare
Colorare, mici retușuri
Display final

Spor la treabă!

Dacă aveți nevoie de inspirație pentru activități indoor și în natură (izolați, de preferat), iată aici secțiunea cu activități pentru dezvoltarea de abilități practice.

Totodată, vă invit să urmăriți pagina de facebook a blogului AICI, sau să vă abonați la newsletter.

Dacă vrei să vezi ce cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii, pentru activități cu copiii, găsiți inspirație aici – Activități cu copii.

Cartea mea (da, am scris una!) are book-trailerul –  AICI. Dacă o veți citi, să îmi dați de veste. Se găsește AICI.