Am fost la Social Media for Parents 2015. A fost fun, a fost cu multe de reținut, am fost cu Loli și ne-a plăcut la amândouă. Pozele sunt grăitoare, mulțumim Selfie Fun.

selfie fun 1 selfiefun2

Ce-am reţinut? Simplu, fără cuvinte pompoase:

– Că e must să fii autentic. Să așterni pe hârtia modernă ceea ce simți, cum ai trăit și să nu ascunzi sub o formă frumoasă, mai puțin autentică, experiențele tale.

– Să ai încredere în tine şi copiii tăi, nu în copii. Că nu vrem replici ale noastre ci copii ce ating potenţialul lor maxim cu ajutorul nostru.

– Există platforme pentru părinţi, un mic search și gata. Și dacă ai și o idee ce o poți susține atunci chiar e de bine.

– Medicina, da. Să nu uităm de ea. (Nu e o noutate!) Trăim cu ideea că suntem deasupra medicilor şi google e sfânt în diagnostice. Ei, nu e chiar aşa. Clar relația cu medicii, la noi, nu e una extraordinară, însă când vine vorba de copii trebuie să lăsăm prejudecățile la o parte.

– Să scrii responsabil, credibil, în cunoştinţă de cauză, cu curaj. Mamele sunt formatoare de opinie şi orice informaţie necesită documentare. Se leagă toate, indiferent că vrei venit din blog sau mergi pe ideea de fi în sprijinul altor mame. Expresia spune-mi cu cine te însoțești ca să îți spun cine ești, merge și când faci blogging și în acest caz se traduce cu alege brandurile care ți se potrivesc. Onestitatea este de preț, la fel precum opinia ta, testată, reală despre ceva anume. Restul discreditează și frustează pe cei care ti-au acordat încrederea și timpul lor să te citească.

– Să îţi faci gândurile vizibile. Da, a fost parcă pentru mine discursul. Să nu le pui capac, să le scoţi afară. Daaa, simplu, cine ar fi crezut. Orice gând reprimat ne face să pierdem controlul emoţiilor, deciziilor şi la o gestiune inexistentă, practic, a acestora. Aici, ridic mâna sus, am învățat lecția. Și da, filmul ăla folosit drept intro la discursul Uraniei a fost și pentru mine wow, ce tare.

– Să nu-ți fie teamă de internet, de tot ce se găsește online. Un dialog deschis, eficient cu copilul te poate salva de temerile legate de accesul la informații nepotrivite acestuia. Siguranța pe net depinde de tine și de cât de bine comunici cu copilul, clar.

– Să nu uiți de gadgeturi, să muncești blogul ăla cu update-uri la fonturi, plugins, features și alte mărunțișuri tehnice care dau bine în ochii tăi, ai cititorului. Loli a învățat lecția și face update acum as we speak (că mami a uitat).

20150725_165610

– despre începuturi de blogging, cum să promovezi blogul, ce au făcut, ce idei au avut, surse de inspirație, cum au valorificat toate aceste lucruri și au devenit un brand.

Aș fi vrut să mingle mai mult, să asociez chipuri cu bloguri. Am admirat, am strâns mâini, ne-am zâmbit. Poate next time povestim mai mult. Acum Loli era prea prinsă de mersul printre oameni și cu capul în jos și fundul în sus…mai greu să porți o conversație.