Supereroii revin! Unde au fost? Nu a plecat nimeni doar că eroii din povești au nevoie de ajutor. De la cine? Povestesc în cele ce urmează.

Înainte de toate, vreau să precizez că eu și ai mei ne declarăm fani înfocați Teatrul Ion Creangă!

Acum, că ne-am făcut declarațiile, iată, am fost la premiera Supereroii revin! Și a fost tare frumos, sățios pentru că te umple de stare de bine, plus că acțiunea e așa concentrată și legată, nu știi când trece timpul. Iar despre elementele de senzorial frumos construite, nu putem spune decât un WOW mare.

Cu Loli mergem des la teatru și o simt când se plictisește sau e depășită de acțiune. Dar nu a fost cazul, ea a rezistat și a prins firul. Nu știe chiar toate poveștile din spectacol. Pe unele le-am citit mai demult dar nu le-am reluat pentru că am avut multe de citit și ea momentan merge pe trendul „ce nu am citit deja”. Are și povești pe care le cere des. Acasă am citit ce și-a amintit ea că nu știe bine. Am scotocit după Vrăjitorul din Oz și cu asta ne-am ocupat ora de lectură de după-amiază, după dimineața cu teatru.

Afișul spectacolului

Bun, să revenim la spectacol. Succesiunea poveștilor mi-a plăcut mult, trecerea e frumoasă, atractivă, cu un mecanism senzorial genial – decoruri, sunete, mișcare scenică actori. Stând acolo în scaun, m-a lovit – cât de minunat este să mergi la teatru cu copilul! Nu am avut așa experiențe în copilărie, la vârsta Lolitei.

Conceptul piesei

  • Cum salvăm poveștile de Stăpânul Internetului care promite distracție nelimitată? Cum readucem printre noi poveștile, magia lor, însă nu doar a celor citite copiilor la ceas de seară, după cursuri, meditații, serviciul prelungit la părinților, ci și a celor mai importante povești – acele momente speciale petrecute în familie și amintirile fericite ale copiilor, părinților.
  • De fiecare dată când un copil renunță să mai citească, se lasă pradă vrajei internetului, un personaj de poveste dispare în Valea Uitării. Sub această amenințare groaznică, Pinocchio, Omul de Tinichea, Leul cel Fricos și Albă ca Zăpada – pornesc într-o uriașă aventură, pentru a așeza universul poveștilor din nou în echilibru. Pentru a avea și o destinație finală și un mesaj frumos pentru cei mici și părinții lor – ideea de salvator, sfătuitor revine și lui Mos Crăciun.
  • Drumul către Moș Crăciun e lung și presărat cu tot soiul de peripeții, dar și cu noi prieteni: zmei, crăiese aprige dar care devin și mai aprige în marea poveste a salvării tuturor poveștilor, pirați și căpcăuni care descoperă că puterile lor pot servi unui scop comun.

Pe lângă salvarea poveștilor se inseră pe nesimțite ideea de salvare a timpului de calitate petrecut în familie. Spectatorii, spre final, dacă nu au prins hint-ul de la început, se prind că de fapt ei sunt adevărații eroi ai poveștilor.

Mărul din care a mușcat Albă ca Zăpada. :))) Loli s-a zgâit mult la el, o fi sau otrăvit?
I-ar fi plăcut, dar e a Crăiesei Zăpezii.
Stăpânul Internetului pledează pentru distracție on-line. Ce a spus fata mea după spectacol: Îmi place de Stăpânul Internetului. Bine că îi plac și poveștile, pfuu, nimeni nu merge în Valea Uitării.
Secvențe spectacol!
Happy -ending! Ce aventură!

Dacă vreți să vedeți și voi piesa și să trăiți intens timp de o oră, atunci să știți că următoarele reprezentații sunt programate pe 23 și 30 noiembrie, ora 11:00, la Sala Rapsodia (Str. Lipscani nr. 53).

Biletele sunt disponibile online, pe entertix.ro și myticket.ro, sau la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – Str. Biserica Amzei nr. 13, tel. 0767.934.374.

Dacă vreți să vedeți cum ne distrăm noi, iată aici secțiunea cu activități pentru dezvoltarea de abilități practice.

Totodată, vă invit să urmăriți pagina de facebook a blogului https://www.facebook.com/unsoideblog/, sau să vă abonați la newsletter.