Am făcut curățenie în congelator și ce să faci cu două pungi de fructe: Vișine și cireșe? Compot și tartă. La compot nu ai ce greși, everybody knows. La tartă fără gluten…altă poveste.
De data asta s-a implicat și moața. M-a ajutat să scot sâmburii, așa un dezastru am făcut pe masă și haine, dar i-a plăcut mult joaca asta. Era să ne spargem dinții în sâmburii nescoși, că nu am fost vigilentă și se pare că unii s-au strecurat. Nu dau vina pe nimeni, se vede? 😊
A bătut și ea albușurile, jumate pe masă, și ce-a mai rămas în castron. A turnat în ploaie făina și cireșele la final.
Bun! Surpriză…ne-a ieșit! Făina fără gluten este nesuferită rău, trebuie să știi exact ce vrei să faci și să ai făina potrivită, altfel te muncești în zadar. Nu crește, nu se leagă…am oftat de prea multe ori după ce am chinuit maclavaisuri nereușite.
Am cumpărat o făină specială pentru prăjituri, cea din imagine.
Cum n-am găsit o rețetă care să folosească fix ingredientele noastre, am adaptat:
– 5 ouă mici, de la cora, bio, găini crescute la sol etc, mult mai mici față de cele bio de la mega
– 3 linguri sirop de arțar
– 10 linguri făină fără gluten
– o mână de cireșe negre și una de vișine.
Albușul l-am bătut separat. Nu am găsit chestiile alea pentru mixer, așa că mixer am prestat la mână. Cu ajutorul mândrei am bătut bine treaba, puteai întoarce castronul și invers.
Am pus și restul ingredientelor, amestecat, pus în tavă și asta a fost.
Bon apetit!