La început de primăvară capricioasă si sub auspiciile unui conflict armat la vecini – cu cortegiul inerent de necazuri-, astăzi, 8 Martie, într-o zi specială închinată tradițional femeii, invitat pe blog este bunicul Dan, care a așternut câteva gânduri personale dar și panseuri, reflecții, care i-au plăcut.

 Un 8 Martie, mai altfel

Anul acesta 8 martie este o zi cu emoții, îngrijorare, renunțări, nesiguranță, dar și teamă, panică, suferință. Cu revoltă…dar și speranță.

Ziua femeii, avându-și originile în lupta femeilor pentru drepturi în Germania (Clara Zetkin), Rusia (Lenin), SUA, Elveția etc …a devenit în timp Ziua Internațională a Femeii. Este omagiată femeia mamă și soție cu etapele ei de la copilă, fiică iubitoare, adolescentă, tânără soție, proaspătă mămică și într-o zi, peste ani, bunică, femeia fiind binecuvântată de Dumnezeu cu harul iubirii, zămislire de prunc și grija familiei.

Gânduri

Ce poate gândi și simți despre această zi un pensionar rămas singur, dar înconjurat de cei dragi, copii, rude și prieteni de toate vârstele?

Iubire și prețuire pentru sentimentele lor, dar și respect pentru eternul feminin căruia îi suntem recunoscători omagiindu-l, simbolic. Florile, semne ale primăverii dar și mesageri ai gândurilor și trăirilor interioare, sunt însoțite de mici cadouri și îndeosebi de cuvinte frumoase, puține, dar sincere. Și… cred că vor fi acceptate cu plăcere și în oricare altă zi. Femeile merită! Dar și florile!

În climatul tensionat al acestor zile de război în Europa și îngrijorare în întreaga lume, gândul nostru de bine și frumos, sentimentele noastre de prețuire și admirație le aparțin cu deosebire femeilor pe care le-aș prezenta astfel:

Femei care în situații limită fac sacrificii de nedescris părăsindu-și căminul, cu copilul și o geantă în mână – soții lor rămânând să lupte -, au pornit niciunde, în bejenie, în drum…spre VIAȚĂ.

Femei care luptă, făcând cocteiluri Molotov, confecționând plase pentru camuflaj, asigurând hrana militarilor, ajutând răniții…etc.

Femei care primesc refugiați în casele lor, fac donații, femei reporter de război, femei medici și asistente, la frontieră și spitale, de la Crucea Roșie, ONG-iste care pregătesc și fac transporturi, șofează, voluntari, translatori, FEMEI DE SUFLET, anonime, care au renunțat la propriul confort și căldura căminului, temporar la jobul lor, pentru a ajuta cu cazare, hrănind pe cei hăituiți care nu-și doresc decât să reziste, să trăiască și care trimit rugă către Cer și nutresc speranța ca bărbatul, tatăl copiilor, să supraviețuiască. Chapeau!

Ne înclinăm, închinându-ne și noi!

Panseuri

Cu aceste gânduri – omagiind feminitatea, izvor al vieții și al iubirii, dar însoțite de flori ale recunoștinței noastre pentru aceste femei, pentru toate femeile, cu drag, câteva ziceri, astăzi, de ziua lor:

Respectă în orice femeie pe cea care te-a născut!

Succesul nu-i o întâmplare, este o muncă îndârjită, perseverența, învățătura, studiul, sacrificiul, dar mai ales să iubești ceea ce faci!

Gustul sacrificiului pe care fiecare femeie îl poartă în ea însăși, este ca o floare gata să înflorească.

Indira Gandhi se confesează: „A fi mamă, femeie de casă, n-a fost niciodată un sacrificiu – am savurat fiecare minut al acestor ani”

Câteva mici reflecții

Scoateți-i din viața ta pe cei ce-ți suprimă zâmbetul!

Nimeni nu-i ca tine și… aceasta îți este puterea!

Am puțini prieteni deoarece nu doresc să fiu colecționară de ipocriți!

Nu te naști femeie, devii!

În spatele unei femei care reușește este întotdeauna ea însăși.

O zi reușită, tuturor!

AICI este pagina de Facebook a blogului, acolo vezi când public lucruri care mi se par interesante și te-ar putea prinde și pe tine. Sau te poți abona la newsletter. Dacă ești în căutare de idei de activități AICI poți să vezi ce meșterim.

Când nu ne jucăm sau meșterim lucruri, citim! Dacă vrei să vezi ce cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii.

Un set de cărți numai bune pentru mama – chiar dacă le faci cadou după această zi, te asigur că vor fi primite cu emoție – iată 2 cărți speciale cadou pentru mama

Cartea mea – Ce vezi, copile? – poate fi un dar foarte frumos pentru Luna Mărțișorului – fiind o carte de conectare în familie. Are book-trailerul –  AICI. Dacă o veți citi, să îmi dați de veste. Se găsește AICI.