Cum îmi prind eu urechile? Cum? Pentru că mă cred mega-smart, uneori. Please, don’t comment. Să lăsam aşa. Nu ştiu cum e la altele, la mine e aşa. Odată cu mămicia am pierdut şi vreo duzină de neuroni. E iremediabilă treabă. În fine, noroc de gadgeturi, de toată tehnică care te salvează de la uitare, informare puţină şi aşa mai departe. Cum stau toată ziua, după clevetitori, că doar e concediu de maternitate, arunc şi eu ochii stânga-dreapta. Să nu pierd pasul. E drept, mă clatin, da’ nu mă las. Să fiu utilă.

Şi muncesc telefonul ieri cu aplicaţia AVBS Creditaplicația este disponibilă dacă ai Android sau iOS, este gratuită, are și calculator de credite. De folos, zic. N-am casă. Am acoperiş, nu e al meu. Nu ştiu de ce avem, noi românii, practic, înscris în programul genetic, nevoia de a fi proprietari. Aşa că încerc să mă fac utilă familiei şi să fac cercetare pe domeniu. Va fi credit clar. N-am filonul de aur sub cerdacul de la ţară, aşa că să studiem problema. Aici era cu prinsul urechilor.

Poza4-retele-de-socializare-600x497
sursa foto:http://www.avbs.ro/wp-content/uploads/Poza4-retele-de-socializare.png

 

Cum să fac? Credit ipotecar? Păi, da. Soțul moștenitor ne face neeligibili pentru prima casă. Problema e de monedă. Leu sau euro. Doamne, ce e robor? Am aflat, citit, priceput ioc, explicat soț. Bun, ce ne trebuie? Trebuie să umblăm la economii, să facem calculațiunile și să dăm cu pro și contra unde să facem creditul. Am deschis, așa cum lucrează soțul meu când avem de planificat ceva, excelul  și încep cu 1,2,3 etc băncile care oferă credit în lei, valută, ce dobândă, fie ea dobândă fixă, ori ba. După jumate de zi eram năucă și eu și Loli. Doar e prezentă la tot ce fac. Avea și un plâns sub gene, dar l-a calmat mama repede. Lasă, Loli, că ne descălțăm noi cum stă treaba.

Financial-information-chart-vector-background
sursa foto: http://www.avbs.ro/creditele-lei-tendinta-anului-2015

 

Azi, iau aplicația de mai sus la răsfoit once again. Iar mă calculez: câțiva lei strânși, cei vreo câțiva euro de la bunici, leii și mărunțișul nostru, oare fac 10.000? Nu știu, probabil. Intrebăm un broker de credite bancare că este telefon direct din aplicație. O părere avizată, clar, este un must. Acuma lăsănd gluma la o parte treaba este serioasă. Un loc al nostru pentru Loli și dacă va fi cazul, pentru fratele/sora ei, necesită efort, și cum efort implică nu forță musculară ci financiar, felul în care îl obții trebuie bine cântărit. Imi recunosc limitările în ceea ce privește termenii financiari, și îmi cunosc, și limitările financiare. Pot visa,  nu costă. Visele ca să se îndeplinească te cheltuie de resurse și timp. Și vreau să trăiesc bine, ar fi jenant să spun fără griji, asta fiind posibil doar într-o lume idilică. So, cumpătare în decizii.

Bun, ne facem datori la bancă. Și tot dosărind cu casa, iată veste de la un prieten. Un inventiv, norocos și cu ceva extra la SN (sistemul nervos). Ne place de el,  mă roade invidia câteodată, dar e ok, recunosc un om de calitate. A venit pe la noi, i-am povestit de noi, de planurile noastre. A făcut ochii mari, a dat din cap și ne-am întrebat dacă nu ne fasonează ideea de franciză. Franceză? Ce e aia? Bine, știu, nu știu cum de i-a venit să întrebe doi oameni fără casă, cu prințesă la pachet, de ce nu-și fac franciză? Eu vreau, o ceainărie cu tradiție, spre exemplu.

Și cum locul cel mai studiat din casă este acolo unde stă și para de la duș, ceva mai încolo de ea, și cum telefonul meu seriously are voință proprie, este luat la control de Iulian într-o dimineață, în zona menționată. Instalează el un ceva de clean-up pentru mobil, mai sterge ceva, mută FB-ul pe SD cardul extern, de a dat eroare 3 zile ( iar eu am vorbit mărunt alte 4) și deschide și aplicația mea de studiu de credite. Intră și pe site-ul lor, și îi vine în cap să facă recapitulare cu mine. La credite? La documentarea mea? Începe: Auzi, tu știai de asta? Franciza AVBS Credit? Zic: am citit? Ce-ți veni? N-avem pregătire pentru așa ceva. Unde să o faci? E nevoie? Să studiem harta un pic. Pentru 2015 Neamțul nu e pe listă. (De acolo suntem noi) Facem noi în Neamț? Avem sediu? Locuiesc părinții, vrei să-i dai afară?

Ce să zic, am visat și dezbătut toată sâmbăta pe tema asta. Detalii despre franciza împricinată găsiți aici. Poate vă inspiră să deveniți proprii sefi. Asta cu șefia mi-a mângâiat orgoliul de șefă. De unde pănă unde, habar n-am. Acasă nu sunt sub papuc, nici pe papuc, sunt pe poziție. De mama Lolitei. Ar fi frumos, pentru noi, un lux care nu costă, asta dacă rămânem cu avbs.ro. Franciza ar fi gratis și în două luni funcțională. Juriul (moi, Iulian și Loli) nu a deliberat. Un telefon de programare pentru consultanță, cu un broker de credite, sigur, da!

 

 

 Articol scris pentru Spring SuperBlog 2015