Am prins la începutul anului o ofertă bună de zbor către Alghero, Sardinia. Am plecat cu gândul că relaxarea va fi principala noastră ocupație indiferent de prognoza meteo care, by the way, nu a arătat la fel ca în data rezervării mini vacanței. Am avut parte de ploaie dar și de soare, un combo nelipsit din ultimele noastre ieșiri în afara țării. A se vedea postul cu Istanbul (AICI), din aprilie anul trecut.

La pas prin Alghero

Bun, am aterizat după prânz în aeroportul de lângă Alghero. Vremea era caldă, nu era însorită, știam că urmează o ploicică. Planul era să lăsăm rapid bagajele și să începem explorarea orașului înainte de primii stropi de ploaie. Imediat ce ne-am debarasat de bagaje, ne-am pornit la plimbare …cu tot cu primele picături de ploaie. Ei bine, ploaia nu ne-a știrbit plăcerea de a hălădui și descoperi orașul.

Sosirea, prima poză fără ploaie și portul ..pe ploaie.

Așadar, am luat la pas centrul vechi pe unde am admirat clădirile cu pervazuri pline de flori, străduțele înguste, vitrinele cu suveniruri.  Ne-am oprit să admirăm coralul roșu transformat în bijuterii și obiecte unicat de decor. Ne-a prins bine window shoppingul.

parcă timpul stă…
Orașul imaginat de copii din materiale reutilizabile. O mică pauză de gelato, doar suntem în Italia. Bijuterii din coral

Am descoperit și un loc frumos de explorat pentru copii, Digital Canvas. Un spațiu de explorare și învățare în care ne-am desenat propriul pește și l-am eliberat într-o mare digitală. A fost drăguț.

Digital canvas – peștele nostru cu bancul lui de pești 🙂

Nu am ratat nici Muzeul Coralului Roșu, un muzeu construit de comunitatea locală, cu scopul de a educa și proteja istoria locului, legată de explorarea și pescuitul coralilor. Când ploaia nu ne-a mai permis explorarea în condiții de vizibilitate, ne-am retras la cazare, nu înainte de a face mici cumpărături pentru cină.

Muzeul Coralului Roșu

A doua zi…

ploaia părea că nu se mai oprește așa că am luat decizia de a închiria mașină. Am luat o Lancia mică și ne-am plimbat prin orașul Sassari. Ploaia însă ne-a alungat și din Sassari, iar după ce am lăsat-o în urmă, la câțiva km distanță, am găsit o plajă mică, spiaggia Balai, la care ne-am oprit. Ne-a plăcut mult deoarece nisipul avea o textură interesantă, în plus era şi plină de sticle colorate de mare. Pot spune că ne-a deschis apetul pentru mersul la plajă, explorat mai mult coasta.

Plaja Balai

Weekend prelungit (luni)

Am vrut să vedem celebra grotă a lui Neptun, dar din cauza vremii ploioase din ultimele zile, nu putea fi vizitată în condiții de siguranță. Well, priveliştea în zonă era frumoasă şi după un mic studiu pe hartă, am decis să hălăduim de-a lungul coastei.

Vremea s-a îmbunat semnificativ între timp, lucru care ne-a bucurat mai ales că peisajele şi plajele erau minunate. Am zăbovit mult pe plaja Cala Dragunara, ne-am jucat în nisip, udat la picioare, am făcut o binemeritată baie de soare.

Belvedere la Foradada
Plaja  Cala Dragunara – unde am stat la soare și joacă. Timpul petrecut aici, cu umblatul desculț prin apă și nisip, ne-a împăcat pentru toate momente cu ploaie și vânt.

După joaca pe plajă, ne-am îndreptat spre Bosa. Drumul a fost superb, iar Bosa ne-a primit cu mâncare bună. Bine, am nimerit noi într-un loc drăguț cu mâncare excelentă. Am plimbat prânzul copios prin ploaie prin această mică locație. Da, ploaia ne-a ajuns din urmă, dar eram împăcați deja cu situația, deoarece petrecusem timp frumos mai devreme și cumva a fost binevenită. Ne-a răcorit! Și, înainte de a pleca, am reușit să facem și câteva instantanee cu coloratul Bosa.

Ultima plajă explorată, înainte de Bosa,  a fost Spiaggia di Tramariglio. Locul cu mâncare gustoasă a fost la Bacco Bistro, iar pozele cu mâncare sunt de la un prieten de călătorie. Eu nu mai aveam baterie la telefon, în schimb am avut o foame de lup, abia am rezistat să nu stric plating-ul pentru poză.

Ziua plecării (marți)…

a venit prea repede. Deşi ploaia părea că ne va supăra în mica vacanță, nu a fost așa. Alghero și împrejurimile ne-au lăsat doar amintiri frumoase. Am avut timp de explorat cam tot ce se putea, am avut vreme să degustăm și specialitățile zonei, ne-am relaxat, încărcat bateriile.

Înainte de a lăsa maşina, am făcut și alte câteva opriri. Prima a fost la Complesso nuragico di Palmavera – Sit arheologic cu ruine din piatră ale unei așezări nuragice din epoca bronzului. Iată așa am aflat despre civilizația nuragică, care a durat din secolul al XVIII-lea î.Hr. până la colonizarea romană din 238 î.Hr.

Situl arheologic și Turnul muzeu

A doua oprire a fost la plaja Lazzaretto, apoi ne-am oprit să vedem pe dinafară Museo Antoine De Saint-Exupéry din Porto Conte. Peisajul de aici cu marea învolburată și turnul sunt super de fotografiat, aș zice instagramabile, dar nu știu dacă mai este la modă cuvântul.

Ultima stație, până la predarea mașinii, a fost Fertillia, unde am savurat o ultimă cafea… în Sardinia.

Marina di Ferilia – o ultimă privire!

Eiii, așa un dor de ducă m-a cuprins după relatarea celor 3 zile în Alghero și împrejurimi, că parcă îmi vine să caut zboruri, destinații de minivacanțe.

Așadar, inspirați-mă cu locații probate, pe care vă invit să le lăsați în secțiunea comentarii.

La final, vă las…

Inspirație pentru excursii scurte și călătorii de durată avem la secțiunea → Călătorii. Nu uitați că vă așteptăm cu noutăți, informații utile, jocuri și evenimente dedicate picilor de 4-7 ani pe pagina de Facebook a blogului și pe pagina de Instagram – acolo pun poze mai multe și filmulețe faine.

Dacă vă este mai ușor pe mail, vă invităm să vă înscrieți la newsletter.

Dacă vrei să vezi/vedeți ce ne place să citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii, iar pentru activități cu copiii, găsiți inspirație aici – Activități cu copii.

Cartea mea (care nu e musai despre călătorii) are book-trailerul – AICI. Dacă o veți citi, să îmi dați de veste. Se găsește AICI.