Nu știu cum e la voi, dar noi ne bucurăm de vremea frumoasă de toamnă și ne facem weekend-urile pline. Cu stat la soare, cu teatru, cu plimbat prin parc.

Am pomenit de teatru? Da! Am fost pentru prima dată la Unteatru pentru copiiCarina pe drumul spre casă – o poveste despre curaj și despre cum nimic nu este imposibil de realizat dacă privești cu atenție lumea din jurul tău.

Unteatru de copii

Programul  a fost creat în luna august 2019 de către Asociația Culturală pentru Educație prin Artă și unteatru, organizații care s-au întâlnit pe teritoriul comun al proiectelor culturale și educative, menite să atragă noi publicuri către zona artelor din România și să încurajeze tinerele generații de actori, regizori și scenariști de teatru și film.

Unteatru este un proiect cultural independent rezultat din dorinţa înfiinţării unui spaţiu dedicat activităţilor artistice. Creat în 2010, unteatru nu serveşte scopurilor comerciale, nu se supune conceptului de teatru comercial. El funcţionează ca vitrină în care produsul cultural devine exponat iar spectatorul vizitator, un teatru gazdă care îşi doreşte vizibilitatea şi promovarea tânărului artist pentru care pătrunderea într-un sistem este foarte dificilă.

Piesa

Bun, acum că am trecut de introducere, să revenim la piesă. Recomandarea este de 4-10 ani. Eu aș urca un pic vârsta la 6-10 ani.

Carina – personajul – s-a pierdut de părinți la mall și vrea acasă. Nu știe să ajungă, deoarece a mers peste tot cu mami și tati, maia și taia. Doar cu mașina și niciodată cu autobuzul sau metroul. În plus, este alergică la pisici și câini.

Povestea este frumos structurată, practic nu pare aiurea să te lași ghidat de o pisică. Adică să personifici temeri și gânduri ca să prinzi curaj.

Atmosfera de dinainte de spectacol.

Margo este o pisică drăguță, o ajută pe Carina să găsească drumul. Alături și de OJ (prescurtare de la Orice Joc) un câine prietenos, care iubește să se joace, Carina descoperă orașul prin jocuri care îi vor fi de folos pe viitor. Fetița experimentează sunete, culori, oameni, situații noi. Și nu va mai fi alergică la pisici și câini.

Pe lângă povestea Carinei răzbate ideea că lumea în care trăim e plină de povești. Dacă ești atent la semne și la locurile prin care treci (care, de altfel, spun o poveste) poți descoperi lucruri interesante, poți să te descurci să găsești drumul spre casă.

Jocul semnelor, mantra cu „nimic nu e imposibil” sunt frumos inserate în poveste și de reținut de către copii și părinți.

Carina și Margo
Experimentarea mersului cu metroul 🙂
Carina nu a fost niciodată la piață! Doar la supermarket!
Secvență final spectacol!
Panourile sugestive – semnele orașului
ce-o fi acolo?

Iată teaserul de la lansarea piesei în 2017.

Programul Unteatru pentru copii

Pentru weekend-urile ce urmează, iată ce puteți viziona:

  • Sâmbătă, 26 octombrie, ora 11:00 – „În față la O12”

În fața blocului O 12, pe una din străzile unui cartier din București, patru copii inventează și reinventează jocurile copilăriei anilor ’90: De-a v-ați ascunselea, Mațele Încurcate, Flori, Fete, Filme și Băieți, Elasticul, Frunza, 1, 2, 3 la Perete Stai, Cornete, Țomapant, Țările și câte și mai câte, într-o poveste a prieteniei și a inocenței.

Vârsta recomandată pentru spectatori este +10 ani (spectacol recomandat și adulților, în special celor care și-au petrecut copilăria în anii ’90, în fața blocului, eventual cu cheia la gât…)

  • Duminică, 27 octombrie, ora 11:00 – „Micul Prinț”

O co-producție Lightwave Theatre Company si unteatru, spectacolul aduce pe scenă păpuși în mărime naturală, video-proiecţii şi muzică aleasă pentru a reda cât mai fidel metaforele prezente în carte, într-un spectacol de teatru emoţionant pentru adulţi şi fascinant pentru copii, într-o adaptare neașteptată după cea mai frumoasă carte a copilăriei, scrisă de Antoine de Saint-Exupery.

Vârsta minimă recomandată este de 5 ani (spectacol recomandat și adulților).

Biletele pot fi achiziționate online la 

Pentru rezervări sau informații: rezervari@unteatru.ro , contact@unteatru.ro sau sms la telefon 0721 268 516 (nume, data, numar de locuri).

Dacă vreți să vedeți cum ne mai distrăm noi, iată aici secțiunea cu activități pentru dezvoltarea de abilități practice.

Totodată, vă invit să urmăriți pagina de facebook a blogului https://www.facebook.com/unsoideblog/, sau să vă abonați la newsletter.