Am vizitat Grecia prima dată anul acesta. De când avem copilul nu am avut o ieșire, sejur complet la mare, la plajă. Avem ”în portofoliu” vacanțe active, concedii cu mașina (road-tripuri), city-break-uri, prin țară sau în străinătate. Însă o vacanță în care principala activitate să fie mersul la plajă, explorarea costelor marine nu am avut până în acest an.

Insule vizitate

Am călătorit, în anii din urmă, în alte 2 insule populare în rândul iubitorilor de plajă și distracții de vară, dar pe timp de toamnă spre iarnă. Am lăsat ploia și frigul de la noi pentru vremea frumoasă de acolo. Vacanța în Cipru a fost foarte plăcută, șocul termic l-am simțit din plin la aterizarea pe Otopeni. În ziua sosirii începuse ninsoarea. Malta nu a fost la fel de plăcută ca vreme, deoarece am prins mai multe zile cu ploaie. Cu toate acestea a fost o vacanță reușită. De fapt, fiecare vacanță are farmecul ei și prinde bine.

  • Despre Cipru în noiembrie și ce am descoperit noi în mini vacanța noastră am povestit→AICI.
  • Malta, în extrasezon de plajă, are multe de oferit și am scris→AICI o serie de tips and tricks dar și ce poți face, pe zile, în insulă.

Legat de Grecia, ei bine, insulele elene au aerul lor aparte și nu poți sta îndeajuns într-una și să spui repede că…te-ai săturat și vrei acasă. Referitor la statul plajă, clar nu e de noi. Știam deja că nu suntem iubitori de sezlonguri, genul uitați la plajă o zi întreagă. Am stat și la plajă, pentru că plaja nu e doar despre bronz, ci și despre tot ce are de oferit marea: snorkeling, înot, pietricele, scoici, valuri, nisip. Este despre explorare și multă joacă senzorială.

Insule elene

Bun, fără să o lungesc prea mult:

Lefkada a fost prima insulă în care am poposit. Ne-au plăcut plajele sălbatice, plimbarea cu barca, micile descoperiri de-a lungul vacanței noastre: cascade, peșteri.

Intreg itinerariul de vacanță → Prima vacanță în insule elene – partea I

Kefalonia, a doua stație a vacanței noastre, ne-a surprins la fel de plăcut. Am avut mai mult timp la dispoziție pentru explorarea plajelor, locurilor bune de mâncat, de vizitat.

Depinde foarte mult de aștepările pe care le ai de la un loc. Noi ne-am documetat pentru fiecare locație de vacanță și acest lucru prinde foarte bine la fața locului. În primul rând poți aloca mai bine bugetul de vacanță, ești organizat (da, vacanța nu înseamnă haos), nu ratezi nicio distracție sau atracție turistică. Despre profilul nostru de călători și cum ne pregătim vacanțele, am lăsat câteva rânduri →AICI.

Astea fiind zise, hai să facem o leapsa a locurilor pe care le-am văzut. Noi v-am inspirat cu Lefkada si Kefalonia, așteptăm să ne povestiți, în comentarii, pe unde ați fost și ați fost surprinși de frumusețea locului.

Călătorii și vacanțe reușite!

Inspirație pentru excursii scurte și călătorii de durată avem la secțiunea → Călătorii. Nu uitați că vă așteptăm cu noutăți, informații utile, jocuri și evenimente dedicate picilor de 4-7 ani pe pagina de Facebook a blogului – Aici.

Dacă vă este mai ușor pe mail, vă invităm să vă înscrieți la newsletter.

Dacă vrei să vezi/vedeți ce ne place să citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii, pentru activități cu copiii, găsiți inspirație aici – Activități cu copii.

Cartea mea are book-trailerul –  AICI. Dacă o veți citi, să îmi dați de veste. Se găsește AICI.