Am avut o primăvară în care am explorat interiorul casei de ne-am săturat, am campat în sufragerie, am făcut artă cum ne-am priceput și am exersat abilități cât de distractiv am putut. Dar ce n-am putut face înainte de pandemie, am făcut pe timp de izolare – experimente pentru copii mici și mari.

Dacă nu ați apucat să puneți în aplicare partea asta de experimente, atunci hai să vă dăm niște idei. Pentru voi poate fi vara experimentelor. Știm că toată lumea a ieșit pe unde s-a putut după carantină, numai că în zilele ploioase sau caniculare ce vor veni, aveți cu ce vă ocupa timpul.

Așadar,

  • Baloane umflate cu ajutorul unor reacții chimice simple – experimente pentru copii mici și mari

Dacă aveți iubitori de baloane acasă și nu vreți să găuriți bugetul pentru o butelie de heliu, atunci vă propun 2 experimente:

  1.  unul extrem de simplu – cu 2 ingrediente ce se găsesc în dulapul de bucătărie al oricui – oțet și bicarbonat
  2.  un experiment mai delicat, dar nu imposibil dacă ții cont de câteva măsuri de siguranță – ce necesită ingrediente care, la fel, sunt din dulapul din baie și bucătărie.

Iată explicațiile pe larg, cu video-uri și pașii de urmat. Vă doresc mult succes! Dați click – AICI

  • Mașinuța rachetă & Mesaje secrete

Cele două – mașinuța rachetă și mesajele secrete sunt din cartea cu experimente a fetei mele. Am găsit acolo multe idei și chiar v-o recomandăm. Avem totul, pe larg povestit, AICI.

  • Un vulcan care erupe – lavă colorată sau mai puțin colorată (cum vreți voi)

Păi, după o mică scotoceală prin debaraua bucătăriei după oțet și bicarbonat – obții o erupție frumoasă ..ca de vulcan. Pentru impresia artistică poți construi un vulcan, pui mai mult colorant și voila ….vulcan, lavă. Doar să ai explicațiile la îndemână.

 

 

  • Slime de casă – cu amidon de porumb și gel de duș.

Nu e despre cantități, amestecați ingredientele până obțineți consistența dorită. Puteți colora cu colorant alimentar. Noi am dat gata un gel de duș, apoi ne-am spălat cu slime-urile colorate. Am avut pielea foarte fină… o vreme. :))

  1. Recomandare Mini kit de experimente Science4you – Fabrica de Slime – de la Noriel

Ne-am jucat cu acest kit un weekend întreg, ai experimentele explicate pas cu pas plus dispozitive de lucru, colorant. Ne-a plăcut foarte mult experimentul cu slime-ul care pune în evidență duritatea unui lichid.

sursă foto – Site Noriel

Succes la experimentat!

Încercați și voi! Va fi distractiv.

#vacanța #experimente #fărăplictis

Pentru noutăți, informații utile, jocuri și evenimente dedicate picilor de 4-7 ani vă invit să urmăriți pagina de Facebook a blogului https://www.facebook.com/unsoideblog.

Dacă vrei să vezi ce cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii, pentru activități cu copiii, găsiți inspirație aici – Activități cu copii.