Îmi place competiţia. Nu de orice fel. Dacă am o vagă idee, despre ce este vorba, mă bag şi eu repede în seamă. Îmi place, că doar până la finish, mă pot vedea pe podium. Clar! După finish ori potop de nervi ori bucurie ori nimic. Nu sunt adepta vorbei încercarea moarte n-are. Este o scuză de fapt şi nu-ţi alină orgoliul un pic mototolit, în caz de eșec. Şi cum eu citesc pe unde apuc, pe telefon, în căutare de una alta pe FB, am dat de competiţia Superblog. Nici nu am stat pe gânduri. Pac-pac am adormit copil, alungat soț de la calculator (din motive de laptop descărcat, spre nemulțumirea calculitoristului casei), înscris, atacat prima probă. A două zi eram zombie. Loli a fost înţelegătoare şi mi-a servit şi nişte ponturi pe limba ei. Cum poţi alege o zi de sărbătoare?  Pentru partener Superblog? Vă zic eu: cu greu, cu brainstorming și cu vot democratic. Aţi văzut filmele de la Disney – alea cu nepoţii lui Donald Duck care îşi doresc să fie Crăciun în fiecare zi? Bine, în final concluzia este: nu poţi sărbători un lucru la nesfârşit, zi de zi, deoarece se pierde semnificaţia şi, da, aşa conştientizezi mai bine motivele şi tradiţiile (dacă există). Prin urmare, e greu să alegi o zi de sărbătoare, să nu cazi în capcana dorinței să fie everyday, şi să semnifice exact ce trebuie, să fie așteptată, să fie într-o lună cu puține evenimente, să nu se suprapună și să fie catchy. Adică să nu o treci cu vederea, să o lași pe la anul deoarece anul acesta nu ai avut timp de party, în fine, te-a luat pe nepregătite. :)))

So, aș putea propune o dată, să fie…. Stai, încă mă gândesc. Cum va fi și o gală, să fie o discuție înfocată, să ne dăm cu părerea și să o stabilim pe vecie. Și să o punem acolo precum năframa (banner, chiar badge cu link către partenerii media și bloggerii partenerii) pe fruntea casei noastre virtuale. Eu sunt la vagonul ultim al blogosferei, am ceva pretenții, că doar sunt leu paraleu, și sigur, la un moment dat, voi ajunge și la rangul de vagaon clasa I. Prin urmare, am să port cu mândrie ziua partenerilor primei mele competiții de blogger, partea cu super o lăsăm la final, să vedem dacă este așa.

Semnificații ar fi destule: comunicare, cunoaștere, relaționare, aspirații, dorințe de a promova, afirma corect și eficient o nevoie, un sentiment, un lucru/fapt, de a servi drept inspirație pentru alții. Idei există, înglobarea lor în ceva care să prindă contur realizabil – un statement, adicătelea – este o altă chestiune și, da, aici cred că ar trebui să batem fierul. Un mic video de prezentare a competiției și partenerilor ar fi bun de postat acolo pe blog. Să vadă unul, altul și să fie agățați în joc. Scurt și foarte bine țintit. Nu doar bloggerii sunt prinși, indirect și cei de pe lângă bloggeri. Dacă vă plac prezentările de timp AsapScience atunci Ziua Partenerului SuperBlog să fie așa: cu scheme, cu desen, foarte bine punctată și cu promovare la dublu: partener și Superblog. Eu o postez și o share-uiesc peste tot, evident.

Cum these days platformele de socializare sunt în top și nu se poate să te pui pe piață fără să ai cont pe ele, o pagină dedicată Zilei SuperBlog este un must – have și noi bloggerii (deja sunt înfumurată) am fi la curent cu tot ce presupune această zi. Și mai venim, poate, pe ici pe colo, cu idei. Pam-pam.

În plus, dacă tot m-am făcut inventatoare virtuală de dispozitive minune pentru mame începătoare și am studiat intens cu Loli ssd-urile și l-am stresat pe soțul meu cu întrebările, apoi, iată idee: o aplicație pe telefon, cochetă, nu ar strica. Cu remindere și calendar de activități pentru ziua faimoasă, care să cuprindă printre altele și ce, cum și când vine noul campionat de SuperBlog.

Cum fiecare partener are comunitatea lui, fie el media sau blogger, un mix de noi de aici, plus voi de acolo, este suficient să se facă auzită o dată anume. Și nu e nevoie doar de online, pentru că vorba volant chiar și prin parcuri, și cum eu știu vreo 3 mame blogărițe cu care plimb căruțul sau maimuța mică în brațe, voila promovare Ziua Partenerului Superblog.

parteneri-mediaheader2-1024x458

Dacă ar fi să dau dată, păi să fie august, pe 25. August e luna mea, evident. Nu se putea pe 1, că atunci dau eu de băut, așa mai după mijloc este ok.

A fost un parcurs interesant, am adormit cu gândul la probe, am implicat tot familionul, vom vedea dacă în toamnă mă lasă Loli să mai degustăm, again, aventură superbloggărească. Până atunci, aștept cu nerăbdare ziua partenerilor. Va fi interesantă și plină de flux, aflux de informații. Sincer, ar trebui să devină reală și sărbătorită. Motiv de meeting și de blenduit întrebări și răspunsuri cu topic despre tendințe online și offline, despre comunități și singuratici (impropriu-zis, cu nișă restrînsă, însă very much popular printre ai lui) care fac diferența în mediul virtual.

N-am avut timp de chat cu nimeni, mi-aș fi dorit să pun idei cap la cap sub oblăduirea cuiva, as suggested, da’ timpul m-a strâns cu ușa și Loli a avut vizită la medic. Și după cursa cu taxiul, doamne mare-ți-este grădina, cu unul care a văzut toate bisericile din drum, ca să își facă cruce, dar drumul nu l-a putut ține drept, mai mai să ne omoare de 3 ori, am scris cu condeiul modern, repede, ce mi-a venit la foc rapid și cu tot cu ideile Lolitei pun punct aici.

Mulțumesc, SuperBlog! A fost excelent!

sustinSSB2015-200x200

 

 

 

 Articol scris pentru Spring SuperBlog 2015